E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada önemli destek ve direnç seviyeleri---

Borsada önemli destek ve direnç seviyeleri

Borsada önemli destek ve direnç seviyeleri
02 Mart 2023 - 09:23 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Almanya’da şubat ayı TÜFE verisi beklentilerin üzerinde gelirken, bugün Euro Bölgesi’ndeki TÜFE verisi yakından izlenecektir. Avrupa’da da enflasyonun ivmelenmesi ECB üzerindeki faiz artırım baskılarını artırabilir. Minneapolis Fed Başkanı Kashkari gelecek toplantıda 25 veya 50 baz puanlık faiz artırımına açık olduğu ifade etti. Halihazırda Fed’e yönelik artış kaydeden sıkılaşma endişeleri küresel risk iştahı ve riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 13:00 Euro Bölgesi – Öncü TÜFE Önem: Yüksek
• 16:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Küresel çapta yeniden artış kaydeden enflasyon kaynaklı endişeler ve başta Fed olmak üzere merkez bankalarının daha fazla faiz artırımına gideceğine dair beklentiler son haftalarda küresel hisse piyasalarında satış ağırlıklı bir fiyatlamayı beraberinde getiriyor. BIST-100 Endeksi ise dün günü %1,63 oranında değer kazanımıyla 5.322,65 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,88 – 18,89 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 18,88’li seviyelerden işlem görüyor. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Bir süredir önemli bir direnç olarak takip ettiğimiz 50 günlük basit hareketli ortalaması (5.209) üzerinde şubat ayının son işlem gününde kapanış yapan BIST-100 Endeksi dün de ortalama üzerinde yukarı yönlü seyrini sürdürdü. Dün günü 5.320 direnç seviyesinin hemen üzerinde tamamlayan endekste 50 günlük ortalama üzerinde kalındığı sürece teknik olarak yükseliş eğiliminin korunabileceğini değerlendiriyoruz. Endekste yükselişlerin devamında 5.400 – 5.440 aralığı ilk güçlü direnç bölgesi olup, bu bölge aşılabilirse yeniden 5.500 – 5.550 bölgesine doğru bir fiyatlama etkili olabilir. Olası kâr satışlarında ise 5.264 ve 50 günlük ortalama (5.209) kısa vadeli destek noktaları olup, ortalama altında 5.136 – 5.078 ve 5.000 seviyeleri destek konumunda bulunmaktadır.

Borsada iki sektöre ilgi artıyor

 

Halkbank ve Vakıfbank'tan varlık yönetimi hamlesi

 

Bakır fiyatları düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)