E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada öne çıkan kritik seviyeler---

Borsada öne çıkan kritik seviyeler

Borsada öne çıkan kritik seviyeler
06 Haziran 2022 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed Başkan Yardımcısı Brainard’ın eylül ayında duraksamak için bir neden olmadığını ifade etmesi ve cuma günü ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin güçlü gelmesi sonrasında Fed’e ilişkin agresif sıkılaşma endişelerinin yeniden artış kaydettiği ve risk iştahı üzerinde baskı oluşturduğu görüldü. Ekonomik veriler ve merkez bankalarına dair beklentiler risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam edecektir. Bu hafta perşembe günkü ECB toplantısı ile cuma günü ABD TÜFE rakamı kritik olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• Bugün açıklanacak önemli bir veri akışı bulunmamaktadır.

BIST-100  güne başlangıç

Cuma günü Fed’e ilişkin faiz artırım endişelerinin yeniden güç kazanması risk iştahını baskılarken, ABD borsaları öncülüğünde küresel hisse piyasalarında zayıf bir görünüm etkili oldu. Bu sabah Çin’in başkenti Pekin’de salgın önlemlerinin gevşetilmesine bağlı olarak piyasalarda toparlanma çabası izleniyor. BIST-100 Endeksi cuma gününü yatay bir kapanışla 2.601,25 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yükselişlerle başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 16,51 – 16,53 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 16,56’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küresel risk iştahı ve hisse piyasalarındaki genel görünüm önemli, olmakla birlikte BIST-100 Endeksi’nde 2.562 seviyesi üzerinde kalıcılık korunduğu sürece yükseliş eğiliminin devam edebileceğini değerlendiriyoruz. Yeni haftada 2.600 üzerindeki tutunmanın korunması ve 2.623’te bulunan zirvenin aşılması yeni zirve denemelerini beraberinde getirecektir. 2.562 üzerinde kalındığı sürece orta vadede 2.700 ve devamında 2.800 civarı gündemde kalmaya devam edecektir. Endekste yaşanabilecek düzeltmelerde 2.562 seviyesi ilk kritik destek konumunda olup, devamında 2.530 ve 2.500 seviyeleri destek olarak takip edilecektir. 2.562 seviyesi altında 2.500 desteğinin de kırılması halinde teknik görünümdeki zayıflamanın derinleştiği ve satışların hız kazandığı görülebilir.

Yüksek enflasyon ve hisse getirileri

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (06/06/2022)

 

Bakır fiyatları 1 ayın, demir 10 ayın zirvesinde

 

Petrol haftaya yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)