E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları 1 ayın, demir 10 ayın zirvesinde---

Bakır fiyatları 1 ayın, demir 10 ayın zirvesinde

Bakır fiyatları 1 ayın, demir 10 ayın zirvesinde
06 Haziran 2022 - 08:02 borsagundem.com

Bakır fiyatları, ABD'nin tarifeleri kaldırma umudu ve Çin'de toparlanma nedeniyle 1 ayın zirvesine çıktı. Dalian'da demir cevheri, tedarik endişesinin ralliyi tetiklemesi ile 10 ayın zirvesine çıktı

Londra'da bakır fiyatları, Çin'de Kovid-19 kapanmalarının gevşemesi ve ABD'nin tarifeleri kaldırma umudunun Pekin'de güveni artırmasıyla 1 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, erken Asya işlemlerinde 9.805,50 dolar/ton ile 29 Nisan'dan beri en yüksek seviyeye çıktıktan sonra TSİ 06.52'de %2,1 artarak 9.695 dolar/tondan işlem gördü.

Shanghai'de Temmuz vadeli kontrat, %1 artarak 72.750 yuan/tona (10.930 dolar) çıktı.

Analistler, Çin'in yeniden açılmasının ilerlediğinin görüldüğünü ve bugün açıklanan PMI verilerine rağmen işlemcilerin Haziran verilerine daha ağırlık verdiğini kaydetti. Analistlere göre ABD ve Çin arasında tarifeler konusunda iyi haberler fiyatları destekliyor.

LME'de alüminyum %2,8, çinko %2,1 arttı, kalay %1,3 düştü.

Dalian'da demir cevheri, 10 ayın zirvesinde

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin limanlarında stokların düşmesinin talep iyimserliğinin getirdiği ralliyi desteklemesi ile 10 ayın zirvesine çıktı.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, %3,2 artarak 948 yuan/ton (142,57 dolar) ile Ağustos'un ilk haftasından beri en yüksek seviyesine çıktı.

Singapur Borsası'nda Temmuz kontratı, erken işlemlerde ılımlı geri çekilişten sonra %1,7 artarak 145,05 dolar/tona ilerledi.

Dalian'da koklaşabilir kömür %5,2, kok kömürü %2,8 arttı.

Analistler çelik yapım hammadeleri için temellerin görece güçlü olduğuna dikkat çekti ve Brezilya ve Avustralya'dan demir ecvheri sevkiyatının düştüğünü hatırlattı.

Shanghai'de inşaat demiri %1,2, sıcak haddelenmiş rulo %1 arttı.

Petrol haftaya yükselişle başladı

 

En büyük tehdit enerji

 

Hububat alım detayları belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)