E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Borsada negatif başlangıç bekleniyor---

Borsada negatif başlangıç bekleniyor

 Borsada negatif başlangıç bekleniyor
16 Eylül 2022 - 07:58 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile ABD arasındaki Stratejik Mekanizması üçüncü tur istişareleri hakkında ortak yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, toplantıda Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilerin temellerini oluşturan ekonomik, güvenlik, kültürel ve sosyal derin bağların gözden geçirildiği vurgulandı.

Dünya Bankası, yüksek enflasyona karşı merkez bankaları eş zamanlı olarak faiz oranlarını artırdıkça 2023'te küresel resesyon riskinin arttığını bildirdi.

BM, Azerbaycan ile Ermenistan'ı gerilimi azaltmak için acil ve somut adımlar atmaya çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, BM ve Türkiye'nin aracılığıyla Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından güvenli tahıl ihracatının yapılmasına izin veren anlaşmanın küresel gıda fiyatlarını düşürdüğünü ve küresel pazarlara 2,7 milyon metrik tondan fazla tahılın taşınmasını sağladığını bildirdi.

Almanya Maliye Bakanı Lindner: Enflasyon kontrolden çıkabilir.

ABD yönetimi, ülkeye yönelik yabancı yatırımlar konusunda ulusal güvenlik değerlendirmelerini yoğunlaştıracaklarını açıkladı.

Ulusal Süt Konseyi çiğ süt tavsiye fiyatının, 1 Ekim itibariyle üreticinin eline litre başına net 7,50 TL geçecek şekilde sabit bıraktı.

Arjantin Merkez Bankası, faiz oranını 550 baz puan artırdı.

Elon Musk yüksek montanlı faiz artışının deflasyon riskini gündeme getireceğini, Fed'in faiz indirmesi gerektiğini söyledi.

Ne olacak

• Yurt içinde Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlanacak.
• İngiltere’de Perakende Satışlar, Euro Bölgesi’nde ise TÜFE verileri ön planda olacak.
• ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, bu hafta sonu Ermenistan'ı ziyaret edecek.
• Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Özbekistan’da görüşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe hafif alıcılı başlangıç yaptı. Ancak global piyasalardaki satış baskısı BİST100 endeksine de yansırken, bankacılık sektöründeki satışların etkisi ile BİST100 endeksi günü negatif tamamladı. Bankacılıkla başlayan satış baskısı genele yayıldı. Endeks geçtiğimiz işlem gününü %2,43 oranında azalış ile 3.363 seviyesinden tamamladı.
Petrol fiyatları azalan talep yüzünden geri çekilmeye devam ediyor. ABD’de son açıklanan yıllık enflasyon verisi %8,1 beklentilerine karşılık %8,3 açıklanması sonrasında önceki ay %8,5 olan enflasyonda yavaşlama izlense de düşük benzin fiyatlarına rağmen yaşam maliyetleri artışını sürdürdü. Yüksek enflasyon rakamlarına karşın ülkede gözlemlenen ekonomik verilerin güçlü seyrini sürdürmesi, Fed’in Eylül toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımına gideceği ihtimalini kuvvetlendirirken 100 baz puanlık artırım ihtimalinin de konuşulmaya başlanmasına yol açtı. Fed’in 100 baz puanlık bir sürpriz yapması durumunda petrolde geri çekilmeler görebiliriz.

VİOP 30 Endeks kontratında satıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.750 - 3.974 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.760 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.530 artarak 304.356 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.949 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 3.900’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.100 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.660 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.850 ve 3.900 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.720 ve 3.660 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 16/09/2022

 

Dünya Bankası'ndan küresel resesyon uyarısı

 

SPK 3 şirketin bedelsiz başvurusuna onay verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)