E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada negatif açılış bekleniyor---

Borsada negatif açılış bekleniyor

Borsada negatif açılış bekleniyor
28 Şubat 2022 - 08:36 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 49.792 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 206 kişi olduğu açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus ordusuna özel savaş durumuna geçilmesi talimatı verdi

Rusya ve Ukrayna heyetleri Belarus’ta görüşecek.

Rusya'nın Avrupa Konseyi üyeliği askıya alındı .

ABD ve AB, Putin ile Lavrov’u yaptırım listesine aldı.

ABD, Kanada ve Avrupa ülkeleri belirli Rus bankalarının uluslararası ödemeler ağı swift sisteminden çıkarılması konusunda anlaşmaya vardı.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, AB hava sahasını Rus uçaklarına kapatacaklarını açıkladı.

ABD Başkanı Biden, Rusya'ya karşı ellerindeki seçeneklerin Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatmak ya da Rusya'ya uluslararası hukuku ihlal etmenin bedelini ödetmek olduğunu belirterek, bu ülkeye geniş çaplı yaptırımlar uyguladıklarını ifade etti.

Japonya ve Güney Kore’de Rusya’ya yönelik SWİFT yaptırımı yapılacağını açıkladı.

Dünya Bankası Türkiye Ekonomi Monitörü Raporu: 2021'de beklentilerin üzerinde güçlü bir büyüme kaydeden Türkiye ekonomisinin 2022'de artan yurt içi makroekonomik ve finansal zorlukların büyümeyi yavaşlatması ile birlikte çok daha düşük bir hızda büyümesi bekleniyor.

Norveç Varlık Fonu, Rusya yatırımlarını durdurdu .

Rusya, yabancıların menkul kıymet satmasını geçici olarak yasakladı.

Ne Olacak?

• Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek.
• Yurt içinde büyüme verisi açıklanacak.
• ABD Başkanı Biden transatlantik liderleri ile TSİ 19:00’da toplantı yapacak.
• Çarşamba günü OPEC+ Toplantısı gerçekleşecek.
• İndirimli satışlarda ve fiyat etiketlerinde yeni uygulama 1 Mart itibarıyla başlıyor. Mal veya hizmetin indirimden önceki satış fiyatının tespitinde, tenzilatın uygulanmasından önceki 30 günde kullanılan en düşük fiyat esas alınacak.
• Fed Başkanı Powell 2 - 3 Mart’ta Kongreye politika güncellemesini sunacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde negatif başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Rusya - Ukrayna gerilimi geçtiğimiz hafta etkisini daha da artırdı Her ne kadar Rusya Devlet Başkanı Putin 'savaş istemediğini ve batılı ülkelerle görüşmelerin devam edeceğini' söylese de önce Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki bir köye ateş açtı Macron Putin görüşmesinin ılımlı geçmesinin ardından ise Putin, Donetks ve Lugansk'ı tanıdığına dair kararnameyi imzaladı Çeşitli ülkelerden kınama mesajları gelmesi sonrası Rusya'ya yaptırımlar başladı Rusya ise Ukrayna'ya askeri operasyon başlattı Başta ABD Başkanı Biden olmak üzere bir çok ülke Rusya'ya yaptırımları sertleştireceğini açıkladı Askeri operasyonun başlaması ile birlikte piyasalar adeta kırmızıya büründü.

Putin'in Donetsk ve Lugansk'ı tanımasının ardından ülkelerden Rusya'ya yaptırımlar gelmişti Ancak bu yaptırımlar beklentiler kadar yüksek olmamıştı Askeri operasyon sonrası ise yaptırımların sertleştireceği açıklanmıştı Yaptırımlar ağırlaşmasına rağmen Biden Rusya'yı SWIFT küresel interbank ödeme sistemi dışına çıkarmama kararı aldıklarını söyledi Açıklama, bankacılık sisteminin bozulmayacak olması olarak algılanıp piyasaları rahatlatsa da, Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky 'Yaptırımların yetersiz' olduğunu ve 'Yeni yaptırımların Rusya'yı ikna etmediğini' söyledi. Ancak hafta sonu itibariyle Rusya'da bazı bankalara SWİFT yaptırımı geldi.

Bu hafta yurt içi piyasalar açısından gündem yoğun olacak. Pazartesi büyüme verisi Perşembe günü ise enflasyon verisi açıklanacak. Türkiye'nin 2021 yılında %11,0 üstü büyüme gerçekleştireceği ön görülürken, enflasyonda beklentiler yıllık bazda %50'nin üstüne çıkacağı yönünde.

VİOP 30 Endeks kontratında negatif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 2.078 - 2.194 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.168 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 76.167 azalarak 132.784 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.178 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.275’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.100 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.240 ve 2.275 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.140 ve 2.100 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Rusya piyasaları alt üst oldu

 

Petrol yeniden 105 dolara fırladı

 

Altın yeni haftaya yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)