E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kritik destek ve direnç seviyeleri---

Borsada kritik destek ve direnç seviyeleri

Borsada kritik destek ve direnç seviyeleri
22 Ağustos 2023 - 09:11 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P, ABD bankalarının notlarını aşağı yönlü revize ettiğini bildirdi. En son Moody's tarafından gelen bu not indirimi sonrası S&P'den de gelmesi, piyasaları tedirgin ediyor. Risk iştahını baskılıyor. Yurt içinde veri takvimi bugünde sakin gözüküyor.

Yurt dışında ise ABD ve Euro Bölgesinden veriler takip edilebilir. Verilerin etkisi, fiyatlamaların seyri üzerinde belirleyici olabilir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 11:00 EuroB. Cari İşlemler Dengesi Önem:Orta
• 17:00 ABD 2. El Konut Satışları Önem:Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel tarafta tahvil cephesinde yüksek volatilite yaşanırken, Fed Başkanı Powell‘ın Jackson Hole toplantısında şahin duruş sergileyeceğine ilişkin beklentiler ön planda kalmaya devam ediyor. BIST-100 Endeksi ilk işlem gününü %3,77’lik kazançla 7.796,65 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle kapatırken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık seyir hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 27,15 TL – 27,16 TL aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:25 itibariyle 27,18’li seviyelerden işlem görüyor. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Bankacılık sektöründeki baskıyla zayıf açılış yapan endeks, genele yayılan hacimli alımlar ile güçlü bir kapanış yaptı. Cuma günü yaşanan kayıpların tamamını geri alana endeks, tarihi zirve bölgesinin hemen altında kapanış gerçekleştirdi. Kısa vadeli ana destek olan 7.500 üstünde tutunma sağlanmasını olumlu olarak değerlendiriyoruz. Gün içi yükselişlerde 7.868 tarihi zirvesini direnç olarak takip ediyoruz. Zirve üstünde tutunması halinde alımlar güç kazanabilir ve 7.950-8.065 seviyeleri hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde 7.720 ilk desteğimiz. Destek altına sarkması durumunda 7.650-7.600 bandına doğru kar satışının hız kazanması beklenebilir.

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (22/08/2023)

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (22.08.2023)

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler

 

Borsa İstanbul güven tazeledi

 

Endeksten hızlı yükselenler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)