E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kritik destek ve direnç seviyeleri---

Borsada kritik destek ve direnç seviyeleri

Borsada kritik destek ve direnç seviyeleri
07 Mart 2023 - 09:07 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne pozitif bir açılışla başlaması bekleniyor.

Kalıcı enflasyon endişeleri ile merkez bankalarının daha fazla sıkılaşmaya gideceğine ilişkin beklentiler son haftalarda küresel risk iştahını baskılayan ana gelişmeler olarak karşımıza çıkıyor. Bugün Fed Başkanı Powell’ın ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’ne sunacağı yarıyıl para politikası raporu ve vereceği mesajlar son derece kritik olacaktır. Yurt içinde ise seçim sürecine ilişkin gelişmeler fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 18:00 ABD – Toptan Stoklar Önem: Orta
• 18:00 ABD – Fed Başkanı Powell’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Şubat ayında Fed’e ilişkin artan sıkılaşma endişeleriyle satıcılı bir seyrin öne çıktığı küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir fiyatlama etkili oldu. Bugün Fed Başkanı Powell’ın konuşması ve vereceği mesajlar piyasaların seyri üzerinde belirleyici olacaktır. BIST-100 Endeksi ise dün günü %3,45 oranında güçlü bir yükselişle 5.392,31 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,89 – 18,90 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 18,90’lı seviyelerden işlem görüyor. BIST- 100 Endeksi’nin güne pozitif bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son günlerde seçim sürecine ilişkin gelişmeler ve bu hususta yapılan açıklamalar Borsa İstanbul’un seyri üzerinde etkili oluyor. Haftanın ilk işlem gününde siyaset cephesinde yoğun bir gündem takip edilirken, BIST-100 Endeksi’nde yukarı yönlü bir seyir kaydedildi. BIST-100 Endeksi günün ikinci yarısında hız kazanan alımlarla geçen hafta direnç olarak çalışan 5.350 seviyesini aşarken, kapanışını 5.392 puandan gerçekleştirdi. Kısa vadede 5.350 üzerinde tutunma korunduğu sürece yaşanabilecek yükselişlerde 5.400 – 5.440 aralığı ilk direnç bölgesi olup, devamında 5.500 – 5.550 bölgesi ana direnç bölgesi olarak karşımıza çıkacaktır. Yaşanan güçlü yükselişlerin ardından olası kâr satışlarında ise 5.350 – 5.300 – 5.253 ve 50 günlük basit hareketli ortalama (5.211) destek konumunda bulunmaktadır.

Borsada hedef 6 bin puan

 

O sektör yeniden gözde

 

Borsada yön değişti, Ziraat Portföy beklemeye geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)