E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada kazandıran sanayi şirketleri---

Borsada kazandıran sanayi şirketleri

Borsada kazandıran sanayi şirketleri
27 Nisan 2021 - 08:20 borsagundem.com

Endeksin yükseliyor olması tüm hisselerin değer kazandığı anlamına gelmiyor. Borsada portföyde çeşitlilik kazanç güvencesi olarak gösteriliyor

Borsa İstanbul’da 421 hisse senedi işlem görüyor. Sanayi endeksinde 161, mali endekste 103 hisse bulunuyor. Sanayi endeksinde yer alan 15 şirketin piyasa değeri 1 milyar doların üzerinde. Son 5 yılda bunların 10’u dolar bazında kazandırırken 5’i kaybettirdi. Aynı sürede 15 şirkete eşit yatırım yapan dolar bazında yüzde 210 kazandı. Hisseler tek tek ele alındığında ise kazandıranlar olduğu gibi kaybettirenler de var. Zeynep Aktaş’ın Milliyet’teki analizine göre, yatırımda çeşitlendirmenin önemi Hisse getirileri izlendiğinde daha net gözleniyor. Borsada milyar dolarlık şirketlerin varlığı tek başına hisselerin prim yapmasına yetmiyor.

SASA İLK SIRADA

Son yıllarda yatırımlarıyla öne çıkan Sasa, listenin ilk sırasında yer alıyor. Sasa dolar bazında yatırımcısına son 5 yılda yüzde 2414 getiri sağladı. Sanayi sektöründe piyasa değeri en yüksek şirket olan Ereğli Demir Çelik hisseleri yüzde 130 prim yaparken İskenderun Demir Çelik yüzde 117 yükseldi. Gübre Fabrikaları, Koza Altın ve Vestel Beyaz eşya dolar bazında yüzde 100’ün üzerinde kazandıran diğer hisseler oldu.

BORSADA HACİM İZLENİYOR

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi 1366 seviyesinde. Günlük işlem hacmi 48 milyar ile 50 milyar TL aralığına yükseldi. Endeks 50 günlük ortalamasını test etti. Bu haftanın seyri önemli. 50 günlük ortalamanın aşağı kırılması satıcıları güçlendirecektir. Yukarı doğru harekette ilk takip edilecek seviyeler 1443 - 1445. Bu aralık aşılmadıkça yukarı hareketler zayıf kalacaktır.

DOLAR RİSKLİ ALANA YAKIN

Dolar kuru için riskli bölge 8.48 - 8.58 TL bandı. Bu seviyenin aşılması morallerin bozulmasına neden olacaktır. 8, 20 ve 50 günlük ortalamaların üzerinde bir hareket gözleniyor. Geri çekilmelerde sekiz günlük ortalaması 8.11 TL; 20 günlük ortalama 8.04 TL ve 50 günlük ortalama 7.82 TL seviyesinde bulunuyor.

ALTIN ORTALAMA ÜZERİNDE

Altın ortalamaların üzerinde güçlü seyrini koruyor. İlk güçlü tutunma noktası 463 TL seviyesinde. Ortalamalar aşağı kırılmadıkça zirveye doğru hareketi devam edecektir.

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek bilançoları

Esen: Halka arzlardaki 'dengesizlik' normalleşiyor

Borsagundem.com yazdı, Bera Holding açıklama yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Profesyonel yatırımcı27 Nisan 2021 12:08

    Havada uçak Yok milet havacılık sektörü alır marketrede sıra var borsada yuzlerine bakan yok Bizim borsamiz böyle tahtacilar nasıl isterse böyle ortamda yatırımcılar para kazanamaz teknik mekanik hikaye spek istemezse hiç bı cacık olmaz .bim gidihormu som

  • HÜLYA KOBALT27 Nisan 2021 11:34

    Yani bugünki fiyatların iki katımı olacak.