E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Borsada kayıpların telafisinde bankacılık sektöründeki alımlar etkili oldu---

Borsada kayıpların telafisinde bankacılık sektöründeki alımlar etkili oldu

 Borsada kayıpların telafisinde bankacılık sektöründeki alımlar etkili oldu
20 Ocak 2022 - 09:07 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed’e ilişkin sıkılaşma endişeleri ve Rusya – Ukrayna arasındaki gerilim aşağı yönlü önemli risk unsurları olarak takip edilirken, küresel risk iştahında bir miktar toparlanma çabası gözleniyor. Bugün yurt içinde TCMB’nin faiz kararı kritik önemde olurken, piyasadaki konsensüs beklentiler faiz oranlarında bir değişime gidilmeyeceği yönünde şekilleniyor. Aynı zamanda enflasyondaki bozulan görünüm ve devam eden fiyat baskılarının ne yönde ele alınacağı da önemli olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 14:00 TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek
• 15:30 ECB Toplantı Tutanakları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Son dönemde sıkılaşma endişeleri ve ABD tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle satış baskısının artış kaydettiği küresel hisse piyasalarında dün gün içerisinde toparlanma çabası etkili oldu. Önceki gün sert kayıpların yaşandığı BIST-100 Endeksi dün günü %3,14 oranında yükselişle 2.042,08 puandan tamamladı. ABD borsaları akşam saatlerinde etkili olan satışlarla günü %1’leri bulan
düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,43 – 13,45 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 13,46’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurt dışındaki toparlanma ve bankacılık sektöründeki alımların desteklediği BIST-100 Endeksi önceki günkü kayıplarını belirli oranda telafi ederken, 2.000 puan üzerinde bir kapanış gerçekleştirdi. Bugün TCMB toplantısı izlenecek olup, faiz kararının ardından ilk fiyatlamalarda olası bir volatilite artışına karşı dikkatli olunmalıdır. Endekste yükseliş eğiliminin devamı açısından ilk olarak 2.066 seviyesi ile 2.100’lü seviyelerde bulunan kısa vadeli yükseliş trendi üzerinde kapanışlara ihtiyaç olduğu kanısındayız. 2.100 üzerinde %61,8 seviyesinin bulunduğu 2.147 seviyesi direnç olarak önem kazanacaktır. Geri çekilmelerde 2.000 seviyesi ve 22 günlük ortalamanın bulunduğu 1.960 izleyeceğimiz destek noktaları olacaktır. Ortalama altında satışların derinleştiği görülebilir.

Gözler TCMB'nin faiz kararında

 

Günün önemli şirket haberleri 20/01/2022

 

Tahvil faizlerindeki düşüş altını destekledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)