E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
18 Kasım 2022 - 08:08 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari: Enflasyon zirve yapana kadar faiz artırımlarını durdurmayacağız.

Cleveland Fed Başkanı Mester, ABD finans piyasalarının bazı bölümlerindeki yapısal kırılganlıkların, Federal Reserve'in yüksek enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını daha da yükselttiği için rotasından sapmasını önlemek için nispeten hızlı bir şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.

Fed Yetkilisi Jefferson: Düşük enflasyon ABD refahının anahtarı.

ABD'de 7 Demokrat Senatör, ABD Federal Ticaret Komisyonuna yazdıkları mektupta, Musk'ın satın almasının ardından Twitter'ın soruşturulması için mektup yazdı.

Twitter, çalışanlarına şirketin tüm ofis binalarının hemen uygulamaya konulmak üzere geçici olarak kapatılacağını söyledi.

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze fırlattığını duyurdu.

ABD, İran petrokimya şirketlerine uygulanan yaptırımları delen 13 şirkete yaptırım uyguladı.

Japonya'da enflasyon Ekim'de yıllık %3,6 arttı. Enflasyon, 40 yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

Ne olacak?

• Yurt içinde Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlanacak.
• İngiltere’de Perakende Satışlar, ABD’de ise Konut Satışları verileri açıklanacak.
• Emtia sertifikaları 21 Kasım’dan itibaren Emtia Pazarı'nda ALTIN.S1 kodu ile işlem görmeye başlayacak.
• Moody’s’in 25 Kasım’da Türkiye değerlendirmesi yapması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Yükselen enflasyonlar neticesinde sıkı para politikasına devam mesajları global piyasaları baskılıyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin devam etmesi ve Polonya’ya düşen füze ile ilgili karmaşıklıklar da endişeleri ayakta tutmaya devam ediyor.
Uzun süredir global piyasalardan pozitif ayrışan BİST100 endeksi ise geçtiğimiz işlem gününde globalden fazlasıyla negatif ayrıştı. Gün içinde 4.446 seviyelerine kadar geri çekilen endekste hisse bazlı olarak devre kesiciler çalıştı. BİST100 endeksi, geçtiğimiz işlem gününü %3,45 oranında düşüş ve 161 puan azalışla 4.507 seviyesinden tamamlandı. Bu haftanın en çok yükselen iki payı SASA ve HEKTS tarafında dün payların endekse etkisine baktığımızda SASA 32,89 puan, HEKTS 19,79 puan BİST100 endeksini baskıladı.
Euro Bölgesi’nde enflasyon verisi açıklandı. Euro Bölgesi tüketici fiyatları ekim ayında önceki yıla göre yüksek enerji fiyatlarının etkisiyle %10,6 ile rekor kırdı. Beklentiler %10,7 yönündeydi.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 4.835 - 5.269 fiyat aralığında işlem görerek günü 4.933 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 11.480 azalarak 282.293 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.118 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 5.050’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.300 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 4.900 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.010 ve 5.050 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 4.920 ve 4.880 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 18/11/2022

 

Japonya'da enflasyon rekor seviyede

 

Asya borsaları yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)