E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
13 Mart 2024 - 08:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Bir taraftan cari açığı azaltırken diğer taraftan doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını ülkemize daha fazla çekerek cari açığın finansman kalitesini artırmayı hedefliyoruz.

Dışişleri Bakanı Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Al Sani ile Gazze'deki son gelişmelere yönelik telefonda görüştü. Görüşmede Gazze'deki son gelişmeler, insani durum ve ateşkes sağlanmasına yönelik girişimler ele alındı.

Rusya Devlet Başkanı Putin: Finlandiya NATO'ya girerse sınıra asker yerleştireceğiz.

JPMorgan CEO'su Dimon ABD'de resesyon ihtimalinin henüz masadan kalkmadığı uyarısında bulundu.

Financial Times haberine göre AB, Ukrayna için 5 milyar euroluk askeri yardım paketi üzerinde anlaşmaya yakın.

ABD'de Meksika'dan ithal edilen çeliğe %25 gümrük vergisinin yeniden uygulanması için yasa tasarısı sunuldu.

Arjantin'de aylık enflasyon %13'e geriledi.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmuyor.
İngiltere’de Sanayi Üretim Endeksi, Ticaret Dengesi, İmalat Üretim Endeksi ve GSYH açıklanacak.
Euro Bölgesi’nde Sanayi Üretimi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. ABD'de enflasyon Şubat'ta aylık %0,4, yıllık yüzde %3,2 arttı. Çekirdek enflasyon 2. ayda da tahminleri aşarak Fed'in temkinli faiz indirimi görüşünü teyit etti. Açıklanan veri, enflasyonun hala ısrarlı biçimde yüksek seyrettiği ve Merkez Bankası yetkililerinin erken gevşemekten kaçınacağı sinyali verdi. Fed Başkanı Powell geçen haftaki konuşmasında enflasyonun hedefe düştüğünden emin olmak istediklerini belirterek “Bu güveni kazandığımızda ki buna yakınız faiz indirimine başlamak uygun olacak” demişti.
Ocak ayına ilişkin Cari İşlemler Dengesi açıklandı. Cari denge Ocak'ta 2,56 milyar dolar açık verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Ocak ayı cari denge verisi sonrası sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu. Şimşek Ocak ayı cari denge verisi sonrası yaptığı değerlendirmede "Bu yılı OVP’deki %3,1 olan öngörümüzden daha düşük ve sürdürülebilir cari açık seviyesine yakın bir oran ile tamamlamayı bekliyoruz." dedi.

Ocak 2024 yılında Sanayi Üretimi aylık olarak değişim göstermezken, yıllık olarak %1,1 artış gösterdi. Sanayinin alt sektörlerine bakıldığında, 2024 yılı Ocak ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %4,9, imalat sanayi sektörü endeksi %0,4, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %8,4 arttı.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 10.031 - 10.275 fiyat aralığında işlem görerek günü 10.125 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 4.266 azalışla 267.684 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 10.133 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 10.200’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 10.400 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 9.900 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 10.200 ve 10.400 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 9.900 ve 9.700 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Ekonominin ünlü isminden faiz indirimi uyarısı

 

Altındaki hızlı yükselişe enflasyon ayarı

 

Petrol fiyatları yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaportacı salim usta sanayiden13 Mart 2024 09:28

    günün en komedik köşe yazısı olmuş.hafif alıcı olacakmış.ahuhauhauhauhau milleti mallandırıyolar .

  • borsacı13 Mart 2024 08:59

    borsada küçük yatırımcıyı avlama dönemi başladı çeteler azılı soyguncu olunca küçük yatırımcı bir an önce borsadan kaçmalı,şu anda borsada kalma degil kaçma devri oldugunu düşünüyorum .piyasa dolandırıcısı patronlara yem olmamak lazım.