E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
01 Mart 2024 - 08:45 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Bakan Şimşek, katıldığı G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları toplantısında çok taraflı kalkınma bankaları ve ülkelerle ilişkileri ve işbirliğini güçlendirecek hususlarda görüş alışverişinde bulunduğunu bildirdi.

Doğalgazda mart tarifesinde değişikliğe gidilmedi.

ABD Senatosu, "Türkiye'ye F-16 satışının bloke edilmesini" öngören tasarıyı reddetti
Moody's, G20 ekonomik büyümesinin bu yıl yavaşlamasını bekliyor.

Cleveland Fed Başkanı Mester, bu yıl üç faiz indirimi beklemeye devam edeceğini söyledi.
New York Fed Başkanı Williams bu yıl içinde faiz indirimine gidilebileceğini tekrarladı.

Fed/Bostic: PCE verileri iniş yolunun inişli çıkışlı olacağını gösteriyor.

Fed/Daly: Yetkililer veriler gerektirdiği takdirde faiz oranlarını düşürmeye hazır.

Ne olacak?

Yurt içinde Şubat ayı İmalat PMI verisi bugün açıklanacak. Almanya, Euro Bölgesi ve İngiltere'de İmalat PMI verisi bugün açıklanacak.

Euro Bölgesi'nde öncü TÜFE verisi bugün açıklanacak ABD'de Üretim ve İmalat PMI verileri bugün açıklanacak

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BIST 100 endeksi haftanın dördüncü işlem gününde Sanayi hisseleri öncülüğünde alış ağırlıklı bir seyir izledi. BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında THYAO, AKBNK, BIMAS ve TCELL hisseleri dün endeksi en çok yukarı taşıyan hisselerin başında yer alırken, EREGL, KCHOL, FROTO, ASELS hisseleri ise endeksi en çok aşağı çeken hisseler oldu.

TCMB Para Politikası Kurulunun 22 Şubat'taki toplantısına ilişkin özet yayımlandı. Özetinde, "Sıkı para politikası ve aktarım mekanizmasını destekleyen makro ihtiyati politikalar, iç talepteki
dengelenmeyi sağlamasının yanı sıra Türk lirası varlıklara olan talebi canlı tutarak reel değerlenme vasıtasıyla da enflasyonun ana eğiliminde iyileşme sağlayacaktır." ifadesine yer verildi.

TÜİK, 2023'e ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan GSYH sonuçlarını açıkladı. Türkiye 2023 yılı 4.çeyreğinde yıllık bazda %4 büyürken, 2023 yılının tamamında %4,5 büyüdü. Beklentiler
Türkiye Ekonomisinin %3,5 büyümesi yönündeydi. 4. çeyrekte büyümeye kamu harcamaları 0,2 puan, yatırımlar 2,6 puan, hanehalkı tüketimi 6,7 puan pozitif katkı yaparken, büyümeye net
ihracat 0,6, stoklar 5 puan negatif etki etti. 2023 yılında bir önceki yıla göre finans ve sigorta faaliyetleri %9,0, inşaat %7,8, hizmetler %6,4 artarken, tarım sektörü ise %0,2 azaldı. Kişi başına GSYH değeri, 2023'te cari fiyatlarla 307 bin 952 lira (13 bin 110 dolar) olarak hesaplandı. Böylece Türkiye ekonomisi üst üste 14 çeyrek büyümüş oldu.

Günün önemli şirket haberleri 01/03/2024

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Altın kayıp vermeden yola devam etmeye çalışıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)