E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
05 Ocak 2024 - 07:20 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Dışişleri Bakanı Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'la telefonda görüştü. Fidan, İran’lı mevkidaşıyla görüşmesinde, İran'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziyede bulundu.

Pentagon, Irak'ta İran'a yakın Haşdi Şabi'ye bağlı Şii milis gücü Nuceba Hareketi liderlerinden Ebu Takva es-Saidi'nin, tehdit olarak görüldüğü için hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı.

ABD: Kızıldeniz'de ticari gemilere doğru Yemen'den patlayıcı yüklü insansız bot fırlatıldı.

ABD yönetimi, Kuzey Kore'yi Rusya'ya balistik füze ve füze rampaları temin etmekle suçlayarak, söz konusu füzelerden bazılarının Moskova tarafından Ukrayna'ya fırlatıldığını iddia etti.

ABD Ticaret Bakanlığı, ülkenin tüketici ve savunma sanayisinde öneme sahip yarı iletken üretimini artırmak için Microchip Technology'ye 162 milyon dolarlık teşvik vermeyi planladığını duyurdu.

Ne Olacak?

•ABD’de Tarım Dışı İstihdam ve Ortalama Saatlik Kazanç verileri açıklanacak.
•Almanya’da Perakende Satışlar, Euro Bölgesi’nde öncü TÜFE verileri açıklanacak.
•ABD Dışişleri Bakanı Blinken cumartesi günü Türkiye’ye gelecek.
•TCMB Yatırımcı Günlerinin ilkini, 11 Ocak 2024 tarihinde New York'ta gerçekleştirecek.
•Moody’s’in Türkiye değerlendirmesi 12 Ocak’ta açıklaması bekleniyor.
•Togg T10X için siparişler 15 Ocak’ta başlayacak.
•Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %1,83 oranında yükseliş 135,8 puan artışla 7.548 seviyesinden tamamladı. En çok yükselen sektörler %3,2 ile finansal kiralama faktoring, %3,7 ile iletişim oldu. BİST100 endeksi haftalık bazda %1,0 değer kazandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları endekse katalist etki yaparken, bankacılık sektörü geçtiğimiz gün %2,62 yükseldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, MÜSİAD'ın yıllık değerlendirme açıklamalarda bulundu. Şimşek, toplantıda yaptığı açıklamada 2024 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, "2024'e baktığımız zaman, büyüme zayıf seyredecek. Enflasyonda düşüş devam edecek.’’ dedi. Şimşek, ayrıca, enflasyonun 2026 yılının sonunda tek haneye düşmesini öngördüklerini söyledi.

TCMB, Aralık ayına ilişkin fiyat gelişmeleri değerlendirmesini yayımladı. TCMB'nin değerlendirmesinde, enflasyon 2023 yılını %64,77 ile son Enflasyon Raporu’nda sunulan tahminin orta noktasının altında tamamladığı belirtildi. Yıllık enflasyon temel mal ve hizmet gruplarında sınırlı yükselirken, enerji ve gıda gruplarındaki artışın daha belirgin olduğunu belirten TCMB, enerji grubunda akaryakıt fiyatlarında gerçekleşen düşüşün sınırlı olduğunu ifade etti.

ABD'de ADP özel sektör istihdamı Aralık ayında beklentinin üzerinde gerçekleşti. ABD'de ADP özel sektör istihdamı Aralık'ta 164.000 arttı. Beklenti 125.000 artış yönündeydi. Piyasalar bugünkü Tarım Dışı İstihdam verisine odaklanacak.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 8.390 - 8.623 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.606 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 1.086 artışla 225.925 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.445 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 8.800’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 8.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.400 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 8.700 ve 8.800 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 8.400 ve 8.300 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 05/01/2024

 

En fazla para girişi olan hisseler (04/01/2024)

 

En fazla para çıkışı olan hisseler (04/01/2024)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)