E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
29 Kasım 2023 - 08:11 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yapılacak Gazze gündemli BM Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde BM Genel Sekreteri Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail’in hukuk tanımayan saldırılarına karşı uluslararası toplumdan beklentiler, insani krize çözüm önerileri ve kalıcı barışa yönelik çabalar ele alındı.

Gazze Şeridi'nde uzun vadeli ateşkes için Katar'da yeni müzakerelerin yapıldığı bildirildi.

Dışişleri Bakanı Fidan, Brüksel'de, Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Kanada Dışişleri Bakanı Joly ve İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron ile bir araya geldi. Görüşmelerde Gazze’deki durum, NATO'nun gündemindeki konular ve Rusya - Ukrayna savaşı ele alındı.

Fidan, Brüksel'de Norveç’li ve İsveç’li mevkidaşlarıyla bir araya geldi. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, Gazze'deki son durum ve İsveç'in NATO'ya üyelik süreci de ele alındı.

Chicago Fed Başkanı Goolsbee: Fed/Goolsbee: Faizlerin aşırı yükselmesinden endişe duyuyorum.

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı, kamu tüzel kişiliğini haiz Aile ve Gençlik Fonu kuruldu.

New York Fed Başkanı Williams: Uzun vadeli enflasyon beklentilerindeki istikrardan memnunum.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Waller, enflasyonun önümüzdeki üç ila beş ay içinde düşmeye devam etmesi halinde Fed'in faizleri düşürmeye başlayabileceğini belirtti.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman hala bir faiz artışı daha beklediğini söyledi.

AB Uluslararası Yaptırımlar Özel Temsilcisi O'Sullivan, bu yıl ikinci kez ziyaret ettiği Kazakistan'da yetkililerle Rusya'ya yönelik yaptırımların uygulanmasını ele aldı.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben - Gvir, abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulmasını, Başbakan Binyamin liderliğindeki koalisyon hükümetinin dağılması olarak niteledi.

Alipay, Zomato'daki hisselerini yaklaşık 400 milyon dolara satacağı belirtiliyor.
Berkshire Hathaway'in başkan yardımcısı Charlie Munger 99 yaşında hayatını kaybetti.

Ne olacak?

Yurt içinde Tüketici Güven Endeksi ve Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.

ABD’de öncü büyüme verisi açıklanacak.

Almanya’da öncü TÜFE verileri açıklanacak.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey’in bugün konuşma yapması bekleniyor.

Türkiye büyüme verisi Perşembe günü açıklanacak.

OPEC+ toplantısı 30 Kasım’da gerçekleşecek.

MSCI endeks değişiklikleri 30 Kasımdan itibaren geçerli olacak.

Asgari Ücret Komisyonu ilk toplantısı 1 Aralık’ta gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafifi alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü yatay seyirden 8.094 seviyesinden tamamladı. BİST100 endeksi en yüksek 8.149, en düşük 8.046 seviyelerini görerek %1,3 volatilitede hareket etti. Pazartesi günü endeksten pozitif ayrışan bankacılık sektörü dün ise realizasyonlarla karşılaşarak BİST100 endeksinden negatif ayrıştı. VİOP akşam seansının normal seans kapanışının 17,75 puan üstünde tamamlaması ve ABD vadelilerindeki hafif olumlu seyir ile BİST100 endeksinin güne hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Bugün ABD tarafından öncü büyüme verileri açıklanacak. TDİ, TÜFE ve İşsizlik Maaşı Başvuruları verileri ardından enflasyonun soğuma eğilimine girdiği algısı sonrasında Fed'in faiz artırımlarını durdurabileceğine dair beklentiler, bu hafta FOMC tutanaklarının şahinleşmesi ile kısmi de olsa azaldı. 2022'de enflasyonun artması ile faiz artırımları devam etmiş, yıl içinde teknik resesyona giren ABD, 2022 yılını %2,1 büyüme ile tamamlamıştı. ABD'de çeyreklik büyüme beklentisi %4,9.
Fed üyesi Bowman, enflasyonu merkez bankasının hedefine döndürmek için para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerekeceğini savundu. Bowman, yaptığı konuşmada, "Temel ekonomik görünümüm, enflasyonu zamanında %2 hedefimize düşürmek için politikayı yeterince kısıtlayıcı tutmak için federal fon oranını daha da artırmamız gerekeceğini beklemeye devam ediyor. Ancak para politikası önceden belirlenmiş bir rotada değil ve ekonomik görünüm ve para politikasının uygun yolu üzerindeki etkileri değerlendirirken gelen verileri yakından izlemeye devam edeceğim" dedi.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 8.923 - 9.019 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.976 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 183 artışla 253.979 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.880 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 9.300'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 9.400 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.700 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 9.200 - 9.300 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 8.800 ve 8.700 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Fed Üyesi Waller'dan faiz indirimi mesajı

 

Batı Ege GYO halka arz oluyor

 

Petrol, haftalık kazancını korudu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)