E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı açılış beklentisi---

Borsada hafif alıcılı açılış beklentisi

Borsada hafif alıcılı açılış beklentisi
10 Haziran 2021 - 08:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi ve VIOP30 Endeks kontratı için hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 6.454 artarak 5.306.690’a yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 558 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 87 kişi artarak 48.428’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 5.179.833.

Sağlık Bakanı Koca: Gelecek Pazartesi 40 yaş üzeri vatandaşlar aşı programına dahil edilmiş olacak .

Beyaz Saray: Erdoğan-Biden görüşmesi yüz yüze diplomasi için bir fırsat.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: (ABD'nin) Sadece Libya ve Suriye meselesinde değil Akdeniz'den Karadeniz'e ve Kafkasya'ya kadar birçok alanda bizimle işbirliği yapma arzusunda olduğunu görüyoruz .

Çavuşoğlu: İlla Patriot olması şart değil. ABD, Patriot konusunda garanti vermiyorsa diğer müttefiklerimizden de biz pekala hava savunma sistemi alabiliriz.

ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa ziyaretin amacının, "NATO ittifakının güçlü olduğunu Çin ve Rusya'ya göstermek" olduğunu ifade etti.

Joe Biden, Avrupa gezisi kapsamında görüşeceği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Rus hükümetinin 'zararlı faaliyetler' yapması durumunda Washington'un 'sağlam ve anlamlı' yanıt vereceği uyarısında bulundu.

ABD ve Çin Ticaret Bakanları telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilere yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

ABD'li kuruluş SEC'in Başkanı Gensler: Hisse senedi piyasası yapısı konusunda kapsamlı bir gözden geçirme süreci yürütüyoruz .

SEC Başkanı Gensler: Kripto para piyasasında regülasyon denetimleri genişletilmeli. Kripto para yatırımcılarının hisse senedi yatırımcıları gibi korumaları yok .

El Salvador, Bitcoin'i yasal para birimi haline dönüştüren ilk ülke oldu.

ABD'nin 10 yıllık tahvil ihalesinde maksimum faiz %1,497 oldu. Önceki aynı vadeli ihalede faiz %1,684'tü. FED'in ters repo ihalesinde de kabul edilen miktar 502.904 milyar dolarla rekor kırdı.

Gündemde neler var?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün yapılacak.

Bugün 45 yaş üzeri kişilerin aşılanması başlayacak.

 ABD’de enflasyon, Euro Bölgesi’nde ise ECB Faiz Kararı açıklanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, saat 11.00’de Ağrı’da Koza Altın İşletmeleri Temel Atma Töreni’ne katılacak .

Biden, İngiltere Başbakanı Johnson ile bugün görüşecek.

G7 Zirvesi 11 - 13 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bakan Muş: Hibe desteğine başvuran esnafımıza bugünden itibaren ödemelere başlıyoruz.

Gelecek hafta 4,2 milyon doz daha Biontech aşısının Türkiye’ye gelecek.

NATO Zirvesi 14 Haziran’da başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden 14 Haziran’da görüşecek.

Avrupa Birliği yönetimi ile ABD Başkanı Joe Biden, 15 Haziran'da Brüksel'de görüşecek.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Biden, 16 Haziran’da Cenevre’de bir araya gelecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalarda yön arayışı devam ediyor. Asya piyasaları tarafında beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi Asya’da sınırlı etki yarattı. Ekonomilerdeki toparlanmaya karşılık piyasalarda iyimserlik olsa da, piyasalar bugün açıklanacak ABD enflasyon verisine ve ECB faiz kararına odaklanacak.

Yurtiçi piyasalara bakıldığında geçtiğimiz hafta başlayan normalleşme adımlarının etkileri ile havacılık sektörü payları ve bankacılık sektörü paylarındaki pozitif hareket sonrası endeks küresel piyasalardan pozitif ayrışıyor. Bugün yapılacak Kabine Toplantısı’ndaki en önemli gündem maddesi coronavirüs ve coronavirüsteki normalleşme adımları olacaktır. 2 haftada bir Pazartesi günleri yapılan Kabine Toplantısının erkene çekilmesinin sebebi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Haziran’da NATO Liderler Zirvesi’ne katılacak olması olduğunu hatırlatalım.

BİST100 endeksi tarafına bakıldığında güne %0,16 oranında yükselişle 1.449,85 seviyesinden başlangıç yaptı. Haber ve veri akışının sakin olduğu günü endeks %0,11 oranında yükselişle 1.449 seviyesinden tamamladı. Taş toprak sektörü payları %1,34 oranında değer kazanırken, menkul kıymet yatırım ortaklıkları sektörü payları %1,70 oranında değer kaybetti.

Dolar / TL tarafında yatay seyir sürüyor. Özellikle bugün açıklanacak ABD enflasyon verisi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin seyri kurdaki hareketlenmelerde takibimizde olacak olaylar arasında en önemli sırada yer alıyor. Beklentilerin üzerinde gelebilecek enflasyon verisi ile Dolar / TL’de hızlı bir yukarı yönlü hareketlenme görebiliriz. Kısa vadede 8,65 - 8,72 seviyelerini direnç, 8,55 - 8,50 seviyeleri destek seviyeleri olarak takip edeceğiz.

ABD Hazine tahvili faizi dün yeniden kritik seviyenin altında indi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi 1 ay sonra yeniden %1,50'nin altına indi. ABD 10 yıllıkları Mart ayı sonunda %1,76 ile bu yılın en yüksek seviyesine tırmandıktan sonra %1,55 ile %1,70 arasında seyrediyordu.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Çarşamba günü 1.560 - 1.573 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.568 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.588 azalarak 590.643 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1557 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.590’nın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.700 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.551 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.580 ve 1.590 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.560 ve 1.545 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya’da endeksler, enflasyon öncesi yükseldi

Altında yatay seyir sürüyor

Petrolde, stok artışı satış getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı Osman10 Haziran 2021 08:53

    Dünde yazdım yeniden yazıyorum,şu anda yaptıkları mal dağıtmadan çok bezdirme,herkesin malını alıp öyle gidecekler yukarı,buralarda bekler bekler bekler bekler onlarda sabır çok bizlerde öğrenmek zorundayız sabırı,bist 30 hisseleri özellikle banka ve geride kalan sanayiler holdingler sabah yukarı gaplı açtığında hacim ile desteklenmişse korkmayın trend başladı demektir bakın bovespa ile aramızdaki fark 40 bin puandan 15 binlere düştü bizi yakalayacaklar o zaman nemi olacak? Biz ucuz gözükeceğiz olumsuz bir şey olmazsa ( siyasi,jeopolitik,hastalık vs) yükseliş kaçınılmazdır,bezmeyin sıkılmadan bekleyin sonrası keyif arkadaşlar kahvenizi alın ve o 5-6 liralarda dolanan hisselerin nasıl 14-15 liraya gittiğini görün hemen olmaz ama 1-2 sene içinde paranızı 3 katına çıkarmak mümkün şaka değil gerçek bu ve gerçekleşecek sabırlı olun hepsi bu.