E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yatay seyir sürüyor---

Altında yatay seyir sürüyor

Altında yatay seyir sürüyor
10 Haziran 2021 - 08:07 borsagundem.com

ECB toplantısı ve ABD enflasyon verileri öncesi altın yatay seyir izliyor

Avrupa Merkez Bankası'nın bugün yapacağı Yönetim Konseyi toplantısı ve ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesinde yatırımcılar temkinli hareket ediyor. Altın fiyatı uluslararası piyasalarda yatay bir seyir izliyor.

Analistler, ECB'nin bugünkü toplantısında politika değişikliğine gitmeyeceğini öngörüldüğünü, ABD'de açıklanacak TÜFE verisinin ise Fed politikası konusunda vereceği işaretle fiyatların yönü üzerinde daha belirleyici olacağını ifade ediyorlar.

Spot altın 1885,48 dolar/ons seviyesinden işlem gördü.

Analistler, altın fiyatı için destek olarak 1864 dolar/ons, direnç olarak ise 1898 dolar/ons seviyelerini işaret etmeyi sürdürüyorlar.

Gundlach, altında yükseliş dolar endeksinde düşüş bekliyor

135 milyar dolarlık DoubleLine Capital kurucusu ve CEO'su olan Jeffrey Gundlach dolarda düşüş beklentisini koruduğunu söylerken altının ise nihayetinde çok daha yüksek olacağını belirtti.

Gundlach, "Dolarda düşüş ile altın fiyatlarının çok daha yüksek noktaya geleceğini tahmin ediyorum. Emtiada da 15 ay önce başlayan yükselişin halen önemli bir alanı var" dedi.

Yönetici, öte yandan altında hareketi kısa vadede beklemediğini görüşlerinin daha çok uzun vade için geçerli olduğunu kaydetti.

Dolar aşağı gidecek, kısa vade için beklentim nötr olsa da uzun vadede dolar endeksinin 70 seviyesinin altına inmesi ihtimal dışı değil.

Petrolde, stok artışı satış getirdi

Asya’da endeksler, enflasyon öncesi yükseldi

New York borsası günü ekside tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)