E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada Fitch kararı fiyatlandı mı?---

Borsada Fitch kararı fiyatlandı mı?

Borsada Fitch kararı fiyatlandı mı?
23 Mart 2015 - 08:48 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta, TCMB'nin beklentilere paralel faiz kararı ve FED'in piyasa dostu açıklamalarıyla endeks ve kurda iyimser bir hava hakimdi

''Geçtiğimiz hafta, TCMB'nin beklentilere paralel faiz kararı ve FED'in piyasa dostu açıklamalarıyla endeks ve kurda iyimser bir hava hakimdi. BIST100 sert düşüşlerin ardından tepki alımlarının da desteğiyle haftayı %7,7 oranında kazançla 82.506 puandan kapattı.

Haftanın son gelişmesi ise Fitch'in Türkiye'nin notunda ve görünümünde bir değişikliğe gitmeme kararı oldu. Cuma günü seans sonuna doğru endekste yaşanan yükselişi Fitch fiyatlamasına bağlasak da, endeksin güne alıcılı başlamasını ve 83bin direncini geçmesini bekliyoruz. TCMB, FED ve Fitch gelişmeleri ile geçtiğimiz haftayı hasarsız atlatan endekste, 83.000'den sonra 84.200 hedef olarak gözükmekte. Günün önemli gelişmesi ise TSİ 10:00'da açıklanacak Tüketici Güven Endeksi(beklenti: 68,5).  Türkiye ekonomisine yönelik yavaşlama belirtilerinin gündeme gelmesi ile endekse ek satış baskısı olmuştu. Şu aşamada, verinin iyi gelmesi ekonomik toparlama ile ilgili ufak da olsa bir işaret verebilir. Bu da endeks tarafına görece daha olumlu yansıyabilir.  TSİ 17:00 Avrupa Komisyonu Tüketici Güven Endeksi verisinin iyi gelmesi durumunda ise sanayi hisseleri pozitif etkilenebilirler.

Kısaca,  83bin seviyesinin üzerindeki pozisyonlar korunabilir. USDTRY'de ise 2,56 güçlü bir destek seviyesi olarak takip edilebilir. Bu seviyenin altında Lira'daki güçlenme hız kazanabilir.''

ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)