E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada ekside başlangıç---

Borsada ekside başlangıç

Borsada ekside başlangıç
25 Eylül 2013 - 09:22 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un güne ABD etkisiyle hafif satıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor

ABD borsalarının günün sonuna doğru kazanımlarını vererek eksiye geçmesi, haber akışının genelde negatif ağırlıklı olması ve kurların tekrar yükselişe geçmesi nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne hafif ekside başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Almanya’da Ifo güven endeksinin beklentilerin altında kalması, ABD’deki dört ayrı makro verinin karışık bir görünüm ortaya koyması, New York Fed’den Dudley’in Fed'in bu yıl parasal genişleme programının hızını düşürebileceğini söylemesi, ABD Başkanı Obama’nın açıklamaları dün global borsaların dar bir bantta dalgalı seyretmesine neden oldu. Yurtiçinde, TCMB Başkanı Başçı’nın açıklamaları kurlarda yükselişe yol açarken, BİST-100 endeksi ise günü ekside tamamladı.
Bugüne başlarken, ABD tarafında haber akışının genellikle sıkıntılı ve olumsuz olduğunu görmekteyiz. ABD Hazine Bakanı Jacob J. Lew’in de işaret ettiği üzere ABD’nin borç tavanı sorununa yönelik yapılan açıklamaların geçmiş tecrübelerden farklı bir seyir izlenebileceğini ortaya koyması, Cuma günü bu konunun daha fazla ön plana çıkarak, piyasalarda endişelerin artmasına neden olabilir gibi bir izlenim yaratıyor. Bu nedenle, her ne kadar konunun geçmişte olduğu üzere son dakikada da olsa çözüme ulaşabileceğini düşünüyor olsak da, yine de temkinliliği elden bırakmamak gerekiyor. Bugünün veri akışında ABD’de iki önemli data bulunuyor. Bunlardan ilki dayanıklı mal siparişleri, diğeri ise yeni konut satışlarıdır. Her iki veriye dönük beklentilerin pozitif tarafta olması bir yana verilerin Ağustos ayına ait olması nedeniyle biz de dataların öncekine göre iyileşme göstermesini bekliyoruz. Buna karşılık, piyasalardaki yönde verilerin ne kadarlık bir toparlanma göstereceği ve beklentilerden ne kadar sapacağı etkili olacaktır.
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)