E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada destek ve direnç seviyeleri---

Borsada destek ve direnç seviyeleri

Borsada destek ve direnç seviyeleri
22 Ağustos 2022 - 09:16 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor

Avrupa’da süregelen enerji krizi, artan resesyon korkuları ve jeopolitik endişeler küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Ekonomik veri akışları ile merkez bankalarının yönlendirmeleri risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde temel belirleyici olurken, bu hafta 25 - 27 Ağustos'ta gerçekleşecek Jackson Hole Sempozyumu yakından takip edilecek. Hafta sonu TCMB kredi faizleri ve büyüme hızına yönelik yeni bir düzenlemeye giderken, bu konuda geçen haftaki toplantıda mesaj verilmişti.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• Önemli bir ekonomik veri akışı bulunmaktadır.

BIST-100 güne Bbaşlangıç

Temmuz ayı ortalarından itibaren toparlanmanın gözlendiği küresel hisse piyasalarında geçen haftanın ikinci yarısında satış baskısının artış kaydettiği görüldü. Dolar güvenli liman talebiyle güç kazanırken, hisse piyasalarında cuma günü satışlar hız kazandı. BIST-100 Endeksi yurt dışındaki kayıplara karşın cuma gününü yatay bir kapanışla 3.020,20 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,10 – 18,11 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 18,11’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Yurt dışında satışların öne çıktığı cuma gününde dalgalı bir seyir kaydeden ve günü yatay bir kapanışla tamamlayan BIST-100 Endeksi’nde olası düzeltme hareketlerinde ağustos ayı başından itibaren yaşanan yükselişlere çekilen ve mevcut durumda 2.984 seviyesinden geçen yükseliş trendini destek olarak takip edeceğiz. Trend altına sarkmalarda satıcılı seyrin devam edebileceğini değerlendiriyoruz. Bu durumda 2.930 ile fibonacci düzeltme seviyelerinin %23,6’lık kısmına denk gelen 2.892 seviyesi destek olarak izlenecektir. 2.892 fibo seviyesi altında çok daha sert satışlar görebiliriz. Yükseliş kanalı içerisinde kalındığı sürece ise tarihi zirvenin bulunduğu 3.051,83 ile 3.070 ve 3.100 seviyeleri kısa vadeli direnç olarak izlenebilir. 3.100 üzerindeki tutunmalarda alıcılı seyrin devamı beklenebilir.

Günün önemli şirket haberleri 22/08/2022

 

Çin gösterge faiz oranlarını indirdi

 

Güçlü dolar, altını baskılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)