E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada dalgalı seyir beklentisi---

Borsada dalgalı seyir beklentisi

Borsada dalgalı seyir beklentisi
22 Ocak 2014 - 08:59 borsagundem.com

Yurt dışında Japonya Merkez Bankası para politikası toplantısından çıkacak kararlar piyasaların takibinde olacak

''BİST dün yukarı yönlü açılışının ardından Merkez Bankası kararları sonrası önce aşağı döndü, daha sonra ortalama fonlamanın artmasının TL’deki değer kaybını sınırlayacağı beklentisiyle yönünü yukarı çevirdi ve günü %0.84 yükselişle 66,319 puandan kapattı.

Bankacılık endeksindeki yükseliş ise %1.34 oldu. Dün, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’ndan faiz arttırım kararı çıkmadı. Bunun yerine Kurul ek sıkılaştırma günlerinde ile bankalararası piyasada faizlerin %7.75 yerine %9 civarında oluşmasını sağlanmasını kararlaştırdığını açıkladı. Ancak, bu karar TL günü değer kaybıyla tamamlamasına engel olamadı. Bugün gözler Hazine’nin toplam 1.3 milyar TL tutarındaki iç borç servisinde olacak. Bununla birlikte yurt dışında Japonya Merkez Bankası para politikası toplantısından çıkacak kararları piyasalar takip ediyor olacak. Dün Merkez Bankası’nın kararıyla dalgalanan ancak gün sonunda kar satışlarıyla karşılaşan BİST’in bugün açılışta hafif satıcılı bir başlangıç yapmasını yurt dışı ve özellikle de dünkü karar sonrası doların seyrine bakarak dalgalı bir seyir izlemesini bekliyoruz.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)