E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada aşağı yönlü açılış bekleniyor---

Borsada aşağı yönlü açılış bekleniyor

Borsada aşağı yönlü açılış bekleniyor
10 Kasım 2020 - 09:25 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Küresel piyasalar ABD’deki başkanlık seçimindeki belirsizliğin bitmesiyle haftaya pozitif başladı. Joe Biden, ABD’nin 46. Başkanı oldu.

İç piyasalarda ise hafta sonu yoğun haber akışı hakimdi. TCMB Başkanı Murat Uysal görevden alınırken, yerine Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı yapmış olan Naci Ağbal atandı. İbrahim Şenel Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına, Nihat Zeybekçi ise Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğine getirildi. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sağlık sorunları nedeniyle sosyal medya üzerinden görevinden istifa ettiğini bildirdi.
Ekonomi tarafındaki bu değişim ise iç piyasada pozitif algılandı.

BİST100 endeksi küresel piyasalara paralel olarak güne %2,10 oranında yükseliş 25,00 puan artışla 1.216 seviyesinden başladı. Özellikle TCMB Başkanı Ağbal'ın mesajının da etkisiyle bankacılık endeksinde artılar %5'i geçti. Öğlen saatlerinde gelen Pfizer ve BioNTech'in aşısı koruma konusunda tahminlerden iyi sonuç verdi. En azından 1 semptom gösteren 94 kişiye yapılan aşı uygulamasında aşının etkinlik oranı %90'ın üzerinde belirlenmesi haberi ile alımlar hızlandı.

Türk lirası varlıklarının, haftaya güç kazanarak başladığı endekste gün sonuna kadar pozitiflik korundu ve BİST100 endeksi günü %3,32 oranında yükselişle 1.231 seviyesinden tamamladı. Ulaştırma sektörü payları %9,30 oranında değer kazanırken, madencilik sektörü payları %2,98 oranında değer kaybetti.

Dolar / TL tarafında ise Ekonomi yönetiminde atamalar sonrasında kur tarafında da sert geri çekilmeler yaşandı. Geçtiğimiz haftayı 8,55 seviyesinde tamamlayan kur, 8,09 seviyesine kadar geriledi. Hafta sonu Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Naci Ağbal'dan ilk açıklama geldi. Temel amacın fiyat istikrarı olduğunu kaydeden Ağbal, tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacak. 19 Kasım'a kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilecek açıklamasını yaptı. Dolar/TL
8,50 seviyesinin üstü test edilmesinin ardından bu seviyenin üzerinde kalınamaması 8,48 desteğinin de kırılmasıyla satışlar hızlandı.

Dolar/TL grafiğinde kısa vadede 8,25 direnç seviyesinin kırılması durumunda 8,30 - 8,38 hedef haline gelirken, aşağı yönde 8,08 ve 8,00 seviyesini destek haline getirebilir.

VİOP 30 Endeks kontratında negatif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Pazartesi günü 1.308 - 1.382 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.372 uzlaşma fiyatından tamamladı.

Kontrattaki açık pozisyon sayısı 16.837 adet azalarak 463.127 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.305 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.395’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.435 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.348 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.381 ve 1.390 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.355 ve 1.345 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir. 

Doğan Holding ve Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sorusu

Yabancılar satmaya devam ediyor

Piyasalarda aşı rallisi yerini karışık seyre bıraktı

Yabancıların en fazla sattığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)