Ana SayfaYatırımcı KöşesiDoğan Holding ve Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sorusu---

Doğan Holding ve Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sorusu

1 / 2
Doğan Holding ve Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sorusu
10 Kasım 2020 - 08:53 www.borsagundem.com

MALİ YAPI FİYATI DESTEKLİYOR

SORU- Dohol’deki çıkışın daha nereye kadar süreceği hakkında bir yorumunuz var mı acaba? 

Hayati Kuyucu

CEVAP- Borsada işlem gören hisseler farklı beklentilerle aşağı ya da yukarı hareketlerde bulunabilmektedir. Önemli olan hareketin motivasyon kaynağını tespit edebilmek ve buna göre pozisyon alabilmektir. Aksi taktirde hareketler anlamlandırılamaz ve bu dalgalanmalardan istifade etmek de mümkün olamaz. Hisselerin kısa vadelerdeki hareketlerinde ise daha ziyade spekülatif beklentiler ağırlık bulabilmektedir. Uzun vadeli yönelimlerinse mali yapıyla doğrudan alakalı olduğu unutulmamalı. Bireysel yatırımcıların kısa vadede spekülatif hareketlerden istifade etme imkanları daha düşük olurken uzun vadede mali tabloları göz önünde bulundurarak kazanç sağlaması daha olasılık dahilindedir. Bu nedenle uzun vadede büyüyen firmaların takip edilmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır. Doğan Holding son iki yıldır zarardan kâra geçen bir yapıya sahip. Firma son açıkladığı 2020 dokuz aylık bilançosunda da kârını artırdı. Önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da kârdaki artışın süreceği anlaşılıyor. Şirketin kârlı yapısı hissenin de fiyatını olumlu yönde destekliyor. Fiyat Temmuz 2016’da düzeltilmiş verilerle 40 kuruş seviyelerinde bulunurken 9 Kasım 2020 günü kapanışını 2,57 TL’den yaptı. Hisse teknik olarak çıkış ivmesini koruyor.  

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI10 Kasım 2020 14:52

    Daha ne olacak arkadaşlar 0,40 TL den 6 kat yükselmiş belanızımı arıyorsunuz.

  • kamileoynakbaş10 Kasım 2020 11:24

    hauhuahhuua 2 hissed mafiş bence..borsa zor artık ne zaman parlamneter hukuk cumhuriyet rejimi gelir o zaman borsaya devam 

  • TAMİZ KARTALGÖZ10 Kasım 2020 14:54

    CHP ve dostu teröristleri destekleyen hdp ne zaman iktidara gelir ise bu borsa o zaman 3000 leri görür.chp izmir milletvekili basında videoları var ne diyor biz iktidara gelir isek istediğimiz şirketi devletleştireceğiz diyor hiç yabancı bunların iktidarda olduğu bir sistemde borsaya gelirmi.sen kafayı yemissin.

  • fevzi10 Kasım 2020 09:15

    her iki hissede şahsım için porfy ve istikrar