E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alım için temkinli yaklaşım---

Borsada alım için temkinli yaklaşım

Borsada alım için temkinli yaklaşım
15 Haziran 2015 - 09:28 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da 81.200 seviyesi aşılmadıkça yeni pozisyon açılması önerilmiyor

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan sabah stratejesi analizi:
   
"Seçim sonuçlarının tek parti hükümetine imkan vermemesinin ardından BIST100 haftaya sert düşüşle başlamıştı. Ancak, erken seçim gibi bir belirsizlik oluşturacak seçenek yerine koalisyona yönelik beklentilerin ağır basması sonrasında endeks kayıplarının önemli bir kısmını geri aldı. Haftayı 80.532 puan seviyesinden kapatan endeksin, Cuma günü kar satışlarıyla karşılaştığını ve bekleme moduna geçtiğini izledik. Bu hafta yine siyasi tarafta yaşanacak temaslar takip edilecekken, endeks tarafında alımların güçlenmesi için daha somut adımların atılması gerekebilir. Dolayısıyla alım için temkinli olunması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda, 81.200 seviyesi aşılmadıkça yeni pozisyon açılmasını önermiyoruz. Destek seviyesi olarak da 80.300/400 seviyesinin altında 79.800 seviyesine kadar bir sarkma bir sarkma yaşanabilir. Yurtdışında ise Çarşamba günü FED'in faiz kararı haftanın risk olaylarından birisi iken, küresel piyasalar hafta sonu Yunanistan ile kreditörler arasında yapılan müzakerelerin başarısız sonuçlanmasının ardından satıcılı bir görüntü içerisindeler. 

Bugün yurtiçinde hazine ihaleleri, Mart ayı işsizlik verileri  yurtdışında ise ABD sanayi üretimi ve Rusya Merkez Bankası faiz kararı takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)