E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
05 Ocak 2023 - 08:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Fed, son toplantısına ait yayımladığı tutanaklarda, finansal koşulların gereksiz gevşemesinin fiyat istikrarını sağlama çabalarına zarar vereceği konusunda uyardı.

Fed Tutanakları: Hiçbir katılımcı 2023'te faiz indiriminin uygun olacağını öngörmedi.

Bloomberg HT’nin haberine göre, TCMB tarafından bankalara gönderilen ve teminat havuzunda bulunan TÜFE’ye endeksli kıymetlere uygulanan iskontonun %60’tan %70’e yükseltildiği belirtildi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı altıncı turda da seçilemeyince yeni oylama ertesi güne ertelendi.

ABD Başkanı Biden, Temsilciler Meclisi'nde altı kez üst üste yapılan oylamada Meclis Başkanının seçilememesinin ülke için iyi bir görüntü olmadığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, Kovid – 19 ile mücadelede kaydedilen ilerlemelere rağmen, virüs tehlikesinin sürdüğü uyarısında bulundu.

Fransa, Ukrayna'ya hafif tanklar gönderecek.

Bulgaristan ile Yunanistan petrol boru hattı inşa edecek.

Amazon, pandemi zamanında çok hızlı çalışan aldıklarını söyleyerek 18.000 fazla kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

ABD'de otomobil satışları 2022'nin son çeyreğinde %12 arttı.

Çin'de hizmet sektörü aktivitesi Aralık ayında da yavaşladı.

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde ÜFE, ABD’de ADP Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.
• İngiltere Başbakanı Sunak'ın bazı sektörlerde grevlere sınırlama getirecek yasal düzenlemeyi bugün açıklaması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününde satış baskısı ile karşılaştı. Kar realizasyonları ve halka arzlarda son talep gününü Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle T2 bakiyesinin düzeltilmesi amacıyla satışların derinleştiğini düşünmekteyiz. Diğer yandan ise ABD’nin faiz artırımları neticesinde 2023 yılında resesyona girebileceği beklentileri de global tarafla birlikte yurt içinde de baskıyı artırdı.

ABD'de son enflasyon verilerine bakıldığında, enflasyonun beklentilerin altında kalmasıyla birlikte, Fed faiz artırımında yavaşlamaya giderek 50 baz puan faiz artırdı. Enflasyon gerilemesine rağmen temkinli duruşunu bozmayan Fed, ileriye dönük projeksiyonlarda faiz artırım hızının yavaşlayacağına dair sinyaller verdi. Güvercin algılanan açıklamalar ile Dolar Endeksi geri çekilirken, dolar küresel bazda değer kaybetti. FOMC tutanakları öncesinde Dolar endeksi 104,50 seviyesinin üstündeydi. Öyle ki faiz artırım döngüsünün 2023'te de devam edeceği ve faiz artırımlarının devam etmesi ile ekonomilerde küçülme ve resesyon tedirginliği dolar endeksini yukarı çekiyor. Dolar endeksinin yukarı yönlü hareketi ile gelişmekte olan ülkelerin para birimleri de değer kaybediyor. Ayrıca ABD'de istihdamın yukarı yönlü seyrini sürdürmesi ile iç talebe bağlı olarak, geri çekilmesi beklenen enflasyonun ileriki dönemde sınırlanabileceğini düşünüyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 6.221 - 6.435 fiyat aralığında işlem görerek günü 6.296 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 101 artarak 264.046 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 6.350 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 6.380’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.550 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 6.200 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 6.330 ve 6.380 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 6.230 ve 6.200 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 05/01/2023

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 04/01/2023

 

En fazla para girişi olan hisseler 04/01/2023

 

Borsa İstanbul volatil seyreden 9 hisseye tedbir getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)