E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
04 Ocak 2023 - 07:56 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Otomobilde gündemde ÖTV indirimi yok.

Nebati: Yeni konut kampanyasında faiz %1'in altında olacak.

ABD, Dışişleri Bakanı Blinken'ın 18 Ocak'ta Washington'da Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşeceğini doğruladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Cumhurbaşkanımızın Putin ile bir telefon görüşmesi olacak, ardından Zelenski ile bir telefon görüşmesi olacak.

Wall Street Journal'ın anketine katılan ekonomistlerin üçte ikisi, Fed’in enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını arttırması nedeniyle bu yıl bir resesyon yaşanacağı öngörüsünde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price: Tüm müttefiklerimize ve ortaklarımıza, Suriye ilişkileri normalleştirmenin zamanı olmadığını açıkça belirttik.

ABD Temsilciler Meclisinde yapılan üçüncü oylamada meclis başkanı bu sefer de seçilemedi.

İngiltere'de taze gıda fiyatları Aralık ayının başlarında 2005'ten bu yana görülen en büyük artışı yaşadı.

Çin, ekonomiyi canlandırmak için yerel yönetim özel tahvilleri aracılığıyla mali harcamaları ve yatırımları artırarak 2023'te mali genişlemeyi uygun bir şekilde hızlandıracak.

Çin'den geçen ayın başında Covid - 19 tedbirlerinin gevşetmesinin ardından, virüsün ülkenin en büyük şehri Şanghay'da nüfusun yaklaşık %70'ine yayıldığı tahmin ediliyor.

Ne olacak?

• ABD’de FOMC Tutanakları yayımlanacak.
• Almanya, Euro Bölgesi ve ABD’de PMI verileri açıklanacak.
• Bugün Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından orta gelire konut projesine dair açıklamalar yapılması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem günü %0,61 oranında düşüşle tamamladı. Gün içinde endekste baskının arttığı görüldü. Son haftalarda onaylanan halka arzların etkisi ile birlikte halka arzda talep toplama süresinde T2 bakiyelerinin düzeltilmesi amacıyla endekste satış baskısı oluşuyor. (Bu hafta talep toplanacak halka arzların toplam büyüklüğü yaklaşık 860 milyon TL) Diğer taraftan rekor üstüne rekor kıran BİST100 endeksinde kar realizasyonlarının etkisi ile baskılandı.
Bugün Fed’in geçtiğimiz toplantısına ilişkin yayımlanacak tutanakları ileriye dönük sinyaller açısından önem arz edecek. FOMC tutanaklarında daha da güvercinleşen tutum sergilenirse risk iştahının artacağını düşünüyoruz.
Aralık ayında TÜFE %2,58 olan beklentilerin altında %1,18 artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE Kasım ayındaki %84,39 seviyesinden Aralık ayında %64,27 seviyesine geriledi. Gıda enflasyonu yıllık bazda %77,87 seviyesine, çekirdek enflasyon ise %51,93 seviyesine geriledi. Geçen yılın aynı döneminde %13,58 olarak açıklanan aylık bazda enflasyon sonrası baz etkisi kaynaklı olarak enflasyon sert geri çekildi. ÜFE ise aylık bazda %0,24 azalış gösterirken, yıllık artış bir önceki aydaki %136,02 seviyesinden Aralık ayında %97,72 seviyesine gerilemiş oldu. TÜFE tarafında aylık bazda sağlık %5,91, ev eşyası %4,56, konut %3,19 oranlarında artış gösterirken, Aralık ayında düşüş gösteren gruplar %4,14 ile ulaştırma ve %1,34 ile giyim ve ayakkabı oldu. ÜFE tarafında ise en fazla artış %23,52 ile temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları, %11,78 ile su ve suyun arıtılması ve dağıtılması, %7,00 ile içecekler olurken, Aralık ayında düşüş gösteren gruplar %12,49 ile kok ve rafine petrol ürünleri, %11,78 ile elektrik, gaz ve buhar iklimlendirme, %2,88 ile ham petrol ve doğal gaz oldu.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 6.406 - 6.509 fiyat aralığında işlem görerek günü 6.425 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.704 artarak 263.945 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 6.340 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 6.470’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.470 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 6.370 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 6.450 ve 6.470 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 6.410 ve 6.370 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 04/01/2023

 

Asya borsaları 'Fed tutanakları' öncesi yön arayışında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)