E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
27 Eylül 2022 - 09:13 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

BİST50 Endeksinde yer alan paylarda açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının bugün de uygulanmasına karar verildiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (İlk Evim İlk İşyerim Projesi) Projenin, 5.000 konutluk ilk diliminin temelini 25 Ekim'de atıyoruz.

ABD Başkanı Biden, benzin istasyonları, bankalar ve cep telefonu hizmetleri işleten şirketleri enflasyonla mücadele eden tüketiciler için maliyetleri düşürmeye çağırdı.

Cleveland Fed Başkanı Mester, Fed'in faiz oranlarını artırması ve bir süre için politikayı sınırlayıcı tutması gerektiğini söyledi

Çin ve Rusya savaş gemilerinin, Bering Denizi'nde ABD'nin Alaska eyaletine bağlı takımadalar çevresinde görüldüğü bildirildi. 

Almanya Merkez Bankası Başkanı Nagel: ECB, enflasyon bekleyişlerinin kontrolden çıkması riski ile karşı karşıya.

ABD Dışişleri Sözcüsü Price: Şimdi NATO müttefikleri arasında gerilimi arttırabilecek açıklamaların veya eylemlerin zamanı değil.

Macaristan Başbakanı Orban, AB’nin Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rusya’ya uyguladığı yaptırımları eleştirerek, “Bu silah geri tepti, yaptırımlarla Avrupa kendi ayağına kurşun sıktı” dedi.

CHP YDK, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a, bir yıllığına partiden çıkarma cezası verdi.

Ne olacak?

-Gün içinde Fed Başkanı Powell ve ECB Başkanı Lagarde’nin açıklamaları takip edilecek.
-Avrupa Birliği'nin yürütme kolu, yarın üye ülkelere sunulacak bir belgede doğal gaza bir fiyat sınırı koymanın fizibilitesini tartışmayı planlıyor.
-Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Fed’in enflasyon kaynaklı gelişmelerden ötürü agresif tutumuna devam edeceği ve bu hafta açıklanacak ABD büyüme verisi ile resesyon endişelerinin tetiklenmesi ile küresel piyasalar baskılanmaya devam ediyor. Dolar endeksinin yukarı yönlü seyri ile birlikte ons altın ile petrol baskılansa da Dolar / TL’deki yükselişle birlikte gram altın fiyatlamaları kısmi baskıyla karşı karşıya kalıyor.

Avrupa’daki enerji krizinin artarak devam etmesi ile birlikte resesyon ihtimallerinin artması eurodaki değer kaybını hızlandırıyor. Doların küreseldeki değer kazancına eurodaki değer kaybı eklenince Euro / Dolar paritesi 20 yıl sonra ilk kez 0,98’in altında fiyatlanıyor.

BİST100 endeksinde ise yön arayışı devam ediyor. Haftaya negatif başlayan BİST100 endeksinde bankacılık tarafındaki geri çekilme sürmeye devam ederken, gerek yurt içi piyasalar gerekse yurt dışı piyasalar bugün Fed Başkanı Powell ve ECB Başkanı Lagarde’nin konuşmalarına odaklanmış durumda.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.558 - 3.686 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.658 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.043 azalarak 321.351 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.666 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.740’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.000 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.560 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.700 ve 3.740 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.600 ve 3.560 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Piyasalarda tepki oluşabilir

 

Altın 2 yılın en düşük seviyesinden toparlandı

 

Bakır düştü, demir yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)