E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda tepki oluşabilir---

Piyasalarda tepki oluşabilir

Piyasalarda tepki oluşabilir
27 Eylül 2022 - 09:08 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Piyasalarda merkez bankalarından gelen şahin adımlar ve artan resesyon endişelerinin yanı sıra güçlü dolar teması devam ediyor. Bu durum ise global tahvil getirilerinde volatiliteyi artırıyor. Ancak bugün özelinde dolar endeksinde bir sakinliklik gördüğümüzü de belirtmekte fayda görüyoruz.
ABD endekslerinde %1’i aşan satıcılı olarak kapanış gerçekleştirildi. 5 gün üst üste gelen satıcılı seyrin ardından Dow Jones endeksi ayı piyasasına girdi. ABD vadelileri ise an itibariyle pozitif fiyatlanıyor.

Avrupa endekslerinde yataya yakın karışık bir seyirle günü tamamladı. Bölgede özellikle İngiltere’de tekrardan bir vergi düzenlemesine yönelik beklentiler artarken sterlin tarafında değer kaypları devam ediyor. Öte yandan ülkede faiz vadelileri BOE'nin 3 Kasım'da faizi %3.50'ye yükseltme ihtimalini %60'la fiyatlamaya başladığını da belirtmekte fayda görüyoruz. BOE’nin takvim dışı bir faiz artırımına gidebileceği de beklentilerde yerini alıyor.

Asya endekslerinde karışık bir seyir ön plana çıkıyor. Çin ve Japonya pozitif, Güney Kore ve Hong Kong negatif tarafta yer alıyor.

BİST100 endeksinde volatile bir günü geride bıraktık. Endeks %0,65 geri çekilerek 3.260,15 puandan günü tamamladı. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 179$ seviyesinden satıcılı seyrin etkili olduğunu söyleyebiliriz. Şu an 176$ seviyesindeyiz. 175$ ve üzerinde kalıcılık sağlamamız halinde yükseliş yönlü işlemler güç kazanabilir. Ancak yükseliş trendini iveme kazanabilmesi için 179$ ve 181$ dirençlerinin geçilmesi gerektiği görüşümüzü korumaya devam ediyoruz.

Bugünün veri akışında AMB Başkanı Lagarde ve Fed Başkanı Powell’ın konuşmaları yer alacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir başlangıç bekliyoruz.

Piyasalarda çalkantı sürüyor

 

Altın 2 yılın en düşük seviyesinden toparlandı

 

Bakır düştü, demir yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)