E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
07 Temmuz 2022 - 07:56 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlarımızın alım güçleri belki yüksek enflasyon sebebiyle bir miktar düştü. Kimseyi işsiz, aç, açıkta bırakmadık. Önümüzdeki Şubat - Mart aylarıyla birlikte enflasyonu da kontrol altına almış olarak yolumuza devam edeceğiz.

Fed tutanakları, yüksek enflasyonun sürmesi halinde para politikasında daha kısıtlayıcı olacağı sinyallerini verdi.

Fed yetkilileri tutanaklarda, temmuz ayında 50 ya da 75 baz puanlık bir faiz artışı beklediklerini ve yüksek enflasyon baskılarının devam etmesi halinde daha kısıtlayıcı bir duruşun mümkün olabileceğini belirtti.

ABD merkezli kripto para aracı kurumu Voyager Digital iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

Ne olacak?

• Yurt içinde Hazine Nakit Dengesi açıklanacak.
Euro Bölgesi’nde Para Politikası Toplantı Tutanakları yayımlanacak.
• ABD’de ADP Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik Başvuruları verileri açıklanacak.
• Fitch’in Türkiye değerlendirmesini Cuma günü yapması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Hafta genelinde satıcılı olan BİST100 endeksi, Salı günü VİOP akşam seansının normal seans kapanışının yaklaşık 23 puan üstünde tamamlaması ve yurt dışındaki yatay seyirle birlikte geçtiğimiz güne alıcılı başlangıç yaptı. Küreseldeki risk iştahının da yükselmesi ile birlikte endeks günü pozitif tamamlarken, bayram tatiline yaklaşılmasından dolayı hacimlerin düşmesini beklemekteyiz.
Parite ve emtialarda resesyon fiyatlamaları devam ediyor. Dolara olan talebin artarak devam etmesi ile Dolar endeksi 107'li seviyelerin üzerine çıkarken, para birimleri dolar karşısında değer kaybediyor. Dolar / TL tarafına baktığımızda ise geçtiğimiz güne 17,01'den başlayan Dolar / TL, 17,25 seviyesine kadar yükseldi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 2.663 - 2.735 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.726 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 522 artarak 460.840 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.747 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 2.780’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.950 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.650 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.755 ve 2.780 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.680 ve 2.650 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 07/07/2022

 

E-ticaret sektörü Temmuz ayında 70 milyar lira ciro hedefliyor

 

ABD borsaları, Fed tutanaklarının ardından yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)