E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
24 Haziran 2022 - 07:55 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

JP Morgan: TCMB politikasını sıkılaştırma niyeti göstermiyor.

BDDK, yurt dışı yerleşiklerle türev işlem gerçekleştirecek finans dışı yurt içi yerleşiklere kullandırılacak ticari nakdi kredilere %500 risk ağırlığı uygulanacağını açıkladı.

BDDK tarafından enerji sınıfı A olan 1. el konutlar için kredi değer oranı, konut değeri 2 milyon TL’nin altında olan konutlar için %90, konut değeri 2 – 5 milyon TL arasında olan konutlar için %70, konut değeri 5 – 10 milyon TL arasında olan konutlar için azami 3,5 milyon TL olarak belirlendi.

Enerji sınıfı A olan 2. el konutlar için kredi değer oranı konut değeri 500.000 TL’nin altında olan konutlar için %90, konut değeri 500.000 TL ile 2 milyon TL arasında olan konutlar için %70, konut değeri 2 – 5 milyon TL arasında olan konutlar için %50, konut değeri 5 – 10 milyon TL arasında olan konutlar için azami 2,5 milyon TL oldu.

Konut değeri 10 milyon TL üzerinde olan konutlar için ise konut kredisi imkanı bulunmuyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Memur aylıklarında %40 artış öngörmekteyiz.

Fed'in stres testi ABD bankalarının şiddetli bir resesyonu atlatabileceğini gösterdi.

Fed Başkanı Powell, enflasyonla mücadele taahhüdünün koşulsuz olduğunu söyledi.

Federal Reserve guvernörlerinden Bowman, faiz oranlarının yakın vadeli enflasyon beklentilerini geçene kadar artmasını istediğini söyleyerek, çoğu merkez bankacısının şu anda düşündüğünden daha agresif bir faiz artırımı yolu çağrısında bulundu.

DSÖ, maymun çiçeği salgınının küresel acil durum ilan edilmesi konusunu görüşmek üzere toplandı.
İngiltere'de Başbakan Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti ara seçimde sandalye kaybetti.

Ne Olacak?

Yurt içinde Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacak.

İngiltere’de perakende satışlar, Almanya’da İFO endeksler, ABD’de yeni konut satışları açıklanacak.

ABD Hazine Bakan Yardımcısının bugün Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu bugün ihracatçılarla toplantı gerçekleştirecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe yatay başlangıç yaptı. Yurt içinde gözler TCMB faiz kararına çevrildi. TCMB politika faizini sabit tuttu. Faiz kararı ardından küreseldeki satış baskısı BİST100 endeksine de yansıdı. Özellikle 2022 yılının en çok kazandıran sektörü ulaştırma paylarına ve bankacılık paylarına gelen satışlarla endeks günü satıcılı tamamladı.

TCMB faiz kararı açıklandı. TCMB, beklentiler dahilinde politika faizini %14,00 oranında sabit bıraktı. Karar metninde geçtiğimiz aydaki mesajlara benzer olarak küresel enflasyon ve liralaşma vurgusu yapıldı. Metne cari işlemler dengesi ile olarak ‘Cari işlemler dengesinde turizm kaynaklı iyileşmelerin yanında enerji fiyatlarından kaynaklanan riskler devam ettiği’ eklendi.

Merkez’in verdiği mesajlardan bir sonraki faiz kararında da anlık konjektüre göre değişiklik ön görmüyoruz. Gelişmiş ülkeler enflasyon kaynaklı gelişmelerden dolayı faiz artırımına giderken, Türkiye olarak faiz artırımı yapılmayacağının belirtilmesi faiz artırım ihtimalini ileriki dönemler için ihtimaller arasından çıkartmakta. Olası faiz indirimi durumunda kur tarafında ve CDS’lerdeki yükselişin olma ihtimali, kredi faizlerini ve mevduat faizlerini yukarı çekebilir. Olası bu durum düşürülmesi amaçlanan piyasa faizinin amacına ters bir durum olması dolayısıyla Türkiye’de kısa vadede faiz değişikliği ön görmüyoruz.

Yabancılar geçtiğimiz hafta 193 milyon dolarlık hisse, 145 milyon dolarlık DİBS sattı. Yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz mevduatı 64 milyon dolar azaldı. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı geçen hafta 627 milyon dolar azalışla 212,7 milyar dolara geriledi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, önceki işlem günü 2.779 - 2.854 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.789 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 16.761 azalarak 506.997 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.835 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 2.870’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.950 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.720 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.840 ve 2.870 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.750 ve 2.720 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 24/06/2022

 

SPK, 29 internet sitesine erişimi engelleyecek

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 23/06/2022

 

Özerden Plastik’te çağrı zorunluluğu getirildi

 

SPK'dan foreks dolandırıcıları hakkında suç duyurusu

 

SPK'dan bir bağımsız denetim şirketine para cezası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)