E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan foreks dolandırıcıları hakkında suç duyurusu---

SPK'dan foreks dolandırıcıları hakkında suç duyurusu

SPK'dan foreks dolandırıcıları hakkında suç duyurusu
23 Haziran 2022 - 20:57 borsagundem.com

SPK, izinsiz sermaye faaliyeti yürüttüğü ve söz konusu suça iştirak ettiği belirlenen üç internet sitesi ve sekiz kişi hakkında suç duyurusunda bulunacak. Kurul ayrıca, suça iştiraki tespit edilen bir kişinin de lisansını iptal etti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında yapılan incelemeler sonucunda, üç internet sitesinin içerik sağlayıcıları ve sekiz kişi hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

SPK haftalık bülteninde kararla ilgili yer alan bilgilere göre Kurul, “Granan Trade”, “Lotas Capital” ve “Exen Fx” uzantılı internet sitelerinin içerik sağlayıcılarına ek olarak Burhan Boranbay isimli kişi hakkında, izinsiz sermaye piyasası faaliyetinde bulundukları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacak.

'İzinsiz sermaye piyasası faaliyeti' suçuna iştirakten 7 kişiye suç duyurusu

Kurul ayrıca, izinsiz sermaye piyasası faaliyeti suçunun işlenmesine iştirak ettikleri tespit edilen, aralarında Ersan Gülen, Atınç Demir, Ali Çorapçı, Arzu Derin, Soner Ildız, Abdullah Sevim ve Ezgi Köker'in bulunduğu 7 kişi hakkında da suç duyurusunda bulunacak.

Hakkında suç duyurusunda bulunulan bir kişinin lisansı iptal edildi

Buna ek olarak, izinsiz sermaye piyasası faaliyetine iştirak ettiği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulacak olan Ezgi Köker'in "Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 1 Lisansı" bugünden itibaren (23 Haziran 2022) 5 yıl süreyle iptal edildi.

SPK onay verdi: İki şirket daha halka açılıyor

 

RTA Laboratuvarları'nın bedelsiz başvurusuna onay verildi

 

SPK'dan bir bağımsız denetim şirketine para cezası

 

Özerden Plastik’te çağrı zorunluluğu getirildi

 

SPK, 29 internet sitesine erişimi engelleyecek

 

Senkron Güvenlik hisselerine ek tedbir getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)