E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
04 Nisan 2024 - 07:50 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomide yol haritamız olan Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planımızı uygulamakta kararlıyız.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Temel önceliğimiz olan enflasyon ile mücadelemizi sürdürecek.

Fed Başkanı Powell, ekonominin gücü ve enflasyonda kaydedilen ilerleme göz önüne alındığında gelen verilerin politika kararlarına yön vermesine izin verecek zamanları olduğunu ifade etti.

Powell, Fed'in 2024 yılında üç kez faiz indirimine gideceğinin ipuçlarını verdi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, NATO'nun her zamankinden daha güçlü, daha büyük ve daha birlik halinde olduğunu vurguladı.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Çin'in kapasite fazlası nedeniyle ABD temiz enerji sektörü için daha fazla koruma sağlanması olasılığını göz ardı etmedi.

OPEC+, üretim politikasını sabit tuttu.

Ne olacak?

•Çin’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
•Avrupa’da PMI verileri açıklanacak.
•Euro Bölgesi’nde ECB Toplantı Tutanakları yayımlanacak.
•ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları açıklanacak.
•G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı, 17 – 19 Nisan’da düzenlenecek.
•IMF – Dünya Bankası Bahar Toplantısı 18 – 21 Nisan’da düzenlenecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününde 8.903 - 9.018 arasında dar bir bantta hareket ederken, endekste satışların derinleşmesi ile gün %1,05 oranında düşüşle tamamladı. Bayram tatili öncesinde T2 bakiye düzenlemeleri kapsamında yapılan satışların, endeksi baskıladığını düşünüyoruz.

Dün TÜİK tarafından enflasyon verileri açıklandı. Mart ayında TÜFE, yaklaşık %3,5 olan konsensüs beklentilerin altında %3,16 oranında artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE, Şubat ayındaki %67,07 seviyesinden Mart ayında %68,50 seviyesine yükseldi. Bizim beklentimiz aylık bazda %3,5, yıllık bazda ise %69 artış yönündeydi. Ücret artışlarına bağlı iç talebin artması, sepet kur tarafındaki Mart ayındaki kısmi yukarı yönlü seyir ve gıda fiyatlarının artması enflasyonun yukarı yönlü seyrini hızlandırdı. Eğitim harcamalarının artması sonrasında eğitim grubu fiyat artışlarında en çok yükselen grup oldu. Enflasyon verisinden piyasaların çok fazla etkilendiğini söyleyemeyiz. Piyasalarda seçim belirsizliğinin sona ermesiyle fiyatlamalara bir rahatlama gelmiş olsa da bayram tatili öncesinde bakiye düzenlemelerinin etkisi, endeksi baskılıyor. 5 Nisan Cuma gününün takasının 15 Nisan’da, 8 – 9 Nisan günlerinin takasının 16 Nisan’a denk gelecek olması nedeniyle yüksek kredi/temerrüt faizini işletmek istemeyen ve tatil riskini almak istemeyen yatırımcıların satışlarının volatiliteyi artırmış gibi gözüküyor.

Fed eyalet üyelerinden faiz indirim sinyalleri gelmeye devam etti. San Francisco Fed Başkanı Daly ‘’Bu yıl 3 faiz indirimi makul’’ derken, Cleveland Fed Başkanı Mester, ‘’Haziran'da faiz indirimi mümkün ancak verilere bağlı’’ dedi. Açıklamalarla birlikte ons altın rekor seviyelerini test etti. Fed Başkanı Powell da dün konuşma gerçekleştirdi. Powell, ''politika faizimizi düşürmenin uygun olacağını öngörmüyoruz. Ekonominin gücü ve enflasyonda şu ana kadar kaydedilen ilerleme göz önüne alındığında, gelen verilerin politika kararlarımıza yön vermesine izin verecek zamanımız var" açıklamasında bulundu.

Günün önemli şirket haberleri 04/04/2024

 

En fazla para girişi olan hisseler (03/04/2024)

 

Borsada 4 hissenin üzerindeki tedbir kalktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)