E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
28 Mart 2024 - 08:06 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Ticaret Bakanı Bolat, 7 Ekim'den bu yana İsrail ile karşılıklı ticaretin %33 azaldığını belirterek, "Hükümet olarak kamu kurumları, devlet şirketleri asla İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor." dedi.

Fed Üyesi Waller, enflasyonun soğuduğuna dair daha fazla kanıt görmesi gerektiğini söyledi.

S&P, ABD'nin kredi notunu teyit etti.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Çin’e yapacağı ziyaret sırasında Pekin'in güneş panelleri ve elektrikli araçlar da dahil olmak üzere temiz enerji endüstrilerine yönelik sübvansiyonlarının olumsuz etkileri konusunda Çin'i uyarmayı planladığını söyledi.

Fitch: ABD bankaları toplu konutlara yönelik kredilerinden kaynaklanan zarar riskiyle karşı karşıya.

ABD Ulaştırma Bakanı Buttigieg, Maryland eyaletinde yük gemisinin çarpması sonucu yıkılan Francis Scott Key Köprüsü'nün yeniden yapılmasının hızlı olmayacağını söyledi.

İsviçre Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Schlegel, enflasyon baskısının azalması
nedeniyle geçen hafta faiz oranlarını düşürebildiklerini söyledi.

Polonya Dışişleri Bakanı Sikorski, Ukrayna'nın, Karadeniz'e ve önceki gıda pazarına yeniden erişim sağladığını, AB pazarına erişim imtiyazının yavaş yavaş sona erdiğini belirtti.

Nomura Holdings Ticaret ve Yatırım Bankacılığı Başkanı Willcox göre, yenin bu yılın sonuna doğru dolar karşısında güçlenmesini bekliyor.

Ne olacak?

•TMCB PPK Özeti bugün yayımlanacak.
•Yurt içinde Ekonomik Güven Endeksi açıklanacak.
•ABD’de GSYH verileri ve İşsizlik Maaşı Başvuruları açıklanacak.
•Türkiye’de yerel seçimler 31 Mart’ta gerçekleşecek.
•G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı, 17 – 19 Nisan’da düzenlenecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününde yatay seyirle günü tamamladı. Yurtiçi tarafta bu hafta zayıf veri akışına rağmen ilk iki günde piyasalarda satış baskısının devam ettiği gözlemlenirken, yatırımcıların hafta sonu yerel seçim riskini satın almak istememelerine bağlı kar satışları dikkat çekmişti. Dün ise göstergelerin aşırı satım bölgesine gelmesiyle bölüm bölüm kısmi tepki alımı gözlemlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan: ''Yılın ikinci yarısından itibaren uyguladığımız ekonomi programının olumlu yansımalarını daha net göreceğiz.'' dedi.

ABD hisseleri öncülüğünde küresel piyasalarda riskli varlıklarda toparlanma çabası dikkat çekiyor. Döviz piyasalarında ise Japon yenindeki düşüş öne çıkan gelişmelerden biri oldu. Japon yeni 34 yılın en düşüğüne indi. 2007’den bu yana ilk kez geçen hafta faiz oranlarını artıran BOJ kurul üyelerinden Tamura, bankanın politika normalleşmesini sürdürmesini, bunu da faiz oranlarını kademeli olarak arttırarak yapmasını istediğini söyledi.

Petrol fiyatlarında zayıf görünüm sürüyor, Petrol, endüstri raporunun ABD stoklarında önemli bir artışa işaret etmesi ve daha geniş piyasaların çeyrek sonu öncesinde zayıf bir görünüm sergilemesinin ardından düşüşünü sürdürdü.

S&P, ABD ile gelişmekte olan piyasalar için ikinci çeyrek ekonomik görünüm raporlarını yayımladı. ABD ekonomisine dair raporda, iş gücü piyasasının sağlam kalması nedeniyle ABD'de ekonomik büyümenin 2024'te %2,5 olmasının beklendiği aktarıldı. Gelişmekte olan ülkelerdeki büyümenin 2024'te önemli ölçüde farklılaşacağına dikkatin çekildiği raporda, 2023'te daha iyi performans gösteren birçok ülke için ılımlı, düşük performans gösteren bazı ülkeler için ise biraz artan büyüme öngörüldüğü kaydedildi. Türkiye'ye ilişkin büyüme tahmini 2024 için %2,4'ten %3'e ve 2025 için %2,7'den %3'e çıkarıldı. Öte yandan, Türkiye ekonomisine dair büyüme beklentisi 2026 için %3'ten %2,8'e çekildi.

ABD tarafında büyüme verisi açıklanacak. İstihdamdaki yukarı yönlü seyrin etkisi ile birlikte enflasyon tarafı son iki aydır beklenti üstünde gelmesine rağmen, Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası yaptığı açıklamalar piyasalarda risk iştahını yükseltti. Fed, 3 faiz indirimi beklentisini korurken, noktasal grafiklerde 2024’te önceki tahminlere paralel olarak 75 baz puan faiz indirimi öngörüldü.

ABD tarafında yılın ikinci yarısında beklenen faiz indirimleri ile birlikte iç talebe bağlı olarak büyüme bekleniyor.

Günün önemli şirket haberleri 28/03/2024

 

Petrol, küresel piyasalarda sıkılaşma beklentisiyle yükselişte

 

Asya piyasaları karışık seyirle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaportacı salim usta sanayiden28 Mart 2024 09:59

    acapp aldılar .yok böle alış fena alıyolaaa yetişemiyoz .hoohhohoho ya ekonomi yönetimi para bitti diyo kimseye emekliye bilem su yok diyo .borsa diyo hala 5 milon. mallanmaya devam kardeşlerim mal çok veriyolar saolsun yabancılar yüzde kaç tarihin en düşüğü .hoohhohoho

  • limon satan fakir emekli 28 Mart 2024 09:02

    giiieellllll limonaa giiellll .abijiklerim şimdi akapa diyoki emekli limon falan satsın uauhhauah gelir vergisi vercezmi peki hauhauhauhauhau .bide acaap ihale işi almış bunu sm-öleyen akapa lı hauhuahuhaauhu limonnaaaa giielllll hauhauhauhahu borsa nın bittiği başka türlü anlatılmazadı 

  • safisagal şefket28 Mart 2024 09:32

    akepe çok büyük strajik hata yaptı bence resmen ülkeyi batırdık size bundan sonra para  yok dediler . emekli abilerim oylarınızı akepe ye vermeye devam