E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
22 Mart 2024 - 08:20 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, enflasyonla mücadeleye öncelik verdiklerini belirterek “Enflasyondaki aylık ivme kaybını önümüzdeki aylarda daha net göreceğiz ama yıllık etkiyi yılın ikinci yarısında göreceğiz. Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla başlayarak göreceğiz” dedi.

Goldman Sachs, TCMB'nin 500 baz puanlık faiz artırımının enflasyon ve değer kaybı beklentilerine yönelik tek seferlik bir ayarlama olduğunu ve bir faiz artırım döngüsünün başlangıcı olmadığını belirtti.

ABD Hazine Bakanı Yellen: Sincan ile alakalı yaptırımlar konusunda Çin'e hiçbir taviz verilmedi.

AB Komisyonu Başkanı Leyen, üye ülkelerin liderlerinin AB'nin yaptırım rejimi çerçevesinde dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirin Ukrayna'ya verilmesinde prensipte anlaştığını, somut uygulamanın yaz aylarında beklendiğini söyledi.

FT haberine göre BoE Başkanı Bailey, ‘’Piyasaların bu yıl birden fazla faiz indirimi beklemesi haklı’’ dedi.

FTX, ABD hükümetinin iflas talebini 3 ila 5 milyar dolara kadar düşürme konusunda pazarlık yapmayı hedefliyor.

Japonya'da enflasyon göstergelerinde yükseliş kaydedildi.

Elektrikli araç markası BYD, Avrupa'da genişlemeye yönelik yaptığı son hamle ile Yunanistan otomobil pazarına gireceğini açıkladı.

Ne olacak?

• Yurt İçinde İmalat Güven Endeksi ve Kapasite Kullanım Oranı verileri açıklanacak.
• Yurt içinde Turizm İstatistikleri açıklanacak.
• İngiltere’de Perakende Satış verileri açıklanacak.
• Fed Başkanı Powell’ın konuşma yapması bekleniyor.
• Almanya Merkez Bankası Başkanı Nagel’in konuşma yapması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe Fed'in güvercin tonda yaptığı açıklamaların etkileri ile alıcılı başlarken, TCMB tarafından gelen sürpriz sayılabilecek faiz artırımı ile günü 185 puan artışla 9.141 seviyesinden tamamladı. Bankacılık sektörü önderliğinde 9.100 seviyesini kıran endekste bu seviye üstünde kalındıkça kısa vadeli 9.600 seviyesi hedef haline gelebilir.

TCMB, enflasyondaki yukarı yönlü seyrin de etkisi ile politika faizini 500 baz puan artırdı. Yurt içi beklentiler faizin %45’te sabit kalması yönündeyken yabancı kurumlar faiz artırımı bekliyordu. Böylelikle politika faizi %50’ye çıkmış oldu. Karar metnin de değişiklikler yapıldı. . Faiz artışıyla birlikte TCMB operasyonel çerçevede değişikliğe giderek gecelik borçlanmada 1 haftalık repo faizi üzerinde 3 puanlık marj belirledi. Açıklanan faiz kararı sonrasında kur geri çekildi.

Fed, faizi sabit tuttu. Powell tarafından verilen mesajlar piyasalardaki risk iştahını artırdı. 3 faiz indirimi beklentisini korudu. Noktasal grafiklerde 2024’te önceki tahminlere paralel olarak 75 baz puan faiz indirimi öngörüldü.

İngiltere Merkez Bankası, politika faizini %5,25’te sabit tuttu. Toplantıda üyelerin 8'inin politika faizinin sabit tutulması ve birinin de 25 baz puan indirimle %5'e çekilmesi yönünde oy kullandığı belirtildi. Ülkede yıllık enflasyonun şubatta %3,4 ile beklentilerin altına gerilediği anımsatılan açıklamada, hizmet sektörü enflasyonunun da düşmesine rağmen %6,1 ile hala yüksek seviyede olduğu ifade edildi. Açıklamada, kısa vadeli birçok enflasyon beklentisinin hafiflemeye devam ettiği kaydedilirken, enflasyonun bu yılın ikinci yarısında hedeflenen seviye olan %2'nin hafif altına ineceğinin öngörüldüğü bildirildi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 9.989 - 10.229 fiyat aralığında işlem görerek günü 10.150 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 9.623 artışla 288.655 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 9.976 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 10.400’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 10.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 10.000 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 10.400 ve 10.600 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 10.000 ve 9.800 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Reddit, Wall Street'e hızlı giriş yaptı

 

SPK'dan bir bedelli ve iki bedelsiz sermaye artırımına onay

 

SPK, IC Enterra Yenilenebilir Enerji'nin halka arzına onay verdi

 

En fazla para girişi olan hisseler (21/03/2024)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA22 Mart 2024 12:26

    Neden risk alayımda paramı kayıp edeyim ki faiz oranları % 55-60 TL olmuş iken ve altın fiyatları ucuz iken ..hisseler şişti bir iki aya kalmaz büyük satış gelecektir borsaya.