E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
26 Şubat 2024 - 08:19 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin FATF'ın gri listesinden çıkması için son aşamaya geldiğini bildirdi.

FATF: Türkiye gri listeden çıkma kriterlerini büyük ölçüde karşıladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın, yatırımcılarla görüşmek üzere İngiltere’ye gideceği medyada yer aldı.

İletişim Başkanlığı, kiralarda uygulanan %25 zam sınırı uygulamasının uzatılmadığı iddialarını yalanlandı.

ABD ve İngiltere'nin müttefiklerinin desteğiyle Yemen'de 8 farklı yerde 18 Husi hedefini vurduğu bildirildi. ABD, Aden Körfezi'nde 24 Şubat'ta gerçekleşen Husi saldırısını doğruladı.

Beyaz Saray: Refah'ta sivilleri korumaya yönelik bir plan görmeden askeri operasyon istemiyoruz.

ABD eski Başkanı Trump, Cumhuriyetçi rakibi Haley'in eyaleti Güney Carolina'da öne seçimleri kazandı.

ABD, Rusya’ya 500’den fazla yeni yaptırım açıkladı.

ABD Temsilciler Meclisi heyeti Tayvan'ı ziyaret etti. Tayvan medyasına göre, Temsilciler Meclisinin Çin Komünist Partisi ile Rekabet Özel Komitesi Başkanı Gallagher'in öncülük ettiği heyet, Tayvan lideri Tsai Ing-wen ve yeni seçilen lider Lai Ching-te ile görüştü.

Ne olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın bugün yapılması bekleniyor.

ABD’de Yeni Konut Satışları açıklanacak.

Yurt içinde 4Ç23 büyüme verisi perşembe günü açıklanacak.

ABD Başkanı Biden, İtalya Başbakanı Meloni'yi 1 Mart'ta konuk edecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı 123 puan yükselişle TL bazlı kapanış rekoru ile 9.374 seviyesinden tamamladı. Geçen hafta en çok yükselen sektörler bilişim ve teknoloji olurken, en çok geri çekilen sektörler metal ana, sigortacılık ve aracı kurumlar oldu.

FATF, Paris’te, 21 – 23 Şubat’ta gerçekleştirilen Genel Kurul’da alınan kararları açıkladı. FATF'nin Şubat 2024 Genel Kurulu’nda, Türkiye’nin kurumun kara para aklama ve terörizmin finansmanı konusunda belirlediği kriterleri karşılamak için eylem planını büyük ölçüde tamamladığına dair ilk tespitini yaptığına yer verilen açıklamada, “FATF, kara paranın aklanmasının önlenmesi ve terörizmin finansmanı ile mücadele reformlarının uygulanmaya başlandığını ve sürdürüldüğünü, uygulamanın gelecekte de sürdürülebilmesi için gerekli siyasi kararlılığın devam ettiğini doğrulamak amacıyla yerinde bir değerlendirme yapılmasını talep etmektedir.” ifadeleri kullanıldı. Türkiye’nin AML/CFT sisteminin etkinliğini güçlendirmek için çok önemli reformlar gerçekleştirdiğine dikkat çekildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, teknik çalışmaların başarıyla tamamlandığını belirterek, "Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkma süreci tamamlanacak." dedi.

Geçtiğimiz hafta TCMB tarafından Şubat ayına ilişkin politika faizi açıklandı. Bizim beklentimiz ve konsensüs beklentilere paralel olarak Sn. Karahan’ın başkanlığındaki ilk faiz kararında değişiklik gerçekleşmeyerek politika faizi %45’te kaldı. Karar metnindeki mesajlarda ‘enflasyon’ vurgusu vardı. Ocak ayında beklenti üstü aylık enflasyonla manşet enflasyonun sınırlı arttığı belirtilirken, 2024 yılının ilk Enflasyon Raporu sunumunda verilen ‘Enflasyon görünümünde bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağı’ mesajı Şubat ayı karar metninde de yer aldı.

Altında güçlü dolar baskısı

 

Borsada yatırımcı sayısı artıyor

 

Petrol fiyatlarını yerini bulamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)