E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
02 Şubat 2024 - 08:04 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

ABD Başkanı Biden, Batı Şeria'da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere yaptırım öngören bir başkanlık kararnamesini imzaladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Dijital Sanatlar Akademisi Projesi'nin çağrısını başlatıyoruz.

ABD'de federal temyiz mahkemesi, 10 büyük bankanın ABD tahvil piyasasını manipüle ettikleri iddialarını reddetti.

OPEC+ grubu, petrol üretimini kısma politikasını Nisan ayına kadar sürdürecek.

Fitch: Kızıldeniz saldırıları sonrasında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika limanlarının yük hacimleri değişti.

ABD'li teknoloji devlerinden Apple'ın geliri yüzde 2, Meta'nın geliri %25 ve Amazon'un geliri %14 artış gösterdi.

Ne olacak?

•ABD’de bugün Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

TCMB son dönemde kamu harcamaları ile para tabanı gelişmelerinin etkisiyle piyasada geçici likidite fazlası oluştuğunu belirtti. TCMB özetinde dezenflasyon tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldığını ve bu düzeyin gerektiği sürece sürdürüleceği ifade edildi.

TCMB ve İspanya Merkez Bankası arasında merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine zemin oluşturmak üzere Mutabakat Zaptı imzalandığı açıklandı. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan ile İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernández de Cos tarafından İspanya'nın Madrid şehrinde mutabakat zaptına imza atıldığı belirtildi. Söz konusu anlaşma kapsamında iki ülke merkez bankası arasında iş birliğinin güçlendirilmesi ve merkez bankacılığı alanında kurumsal çerçevede teknik çalışmalar yürütülmesi planlanıyor.

İTO verilerine göre İstanbul'da perakende fiyatlar 2024 Ocak ayında bir önceki aya göre %6,72, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise %4,69 oranında arttı. Veri 11 ayın zirvesi olarak kaydedildi. Ocak 2024’te Perakende fiyatlarda bir önceki aya göre; Sağlık ve kişisel bakımda % 25, ulaştırma ve haberleşmede %20,67, diğer harcamalarda %8,94, konutta %7,58, gıdada %5,51, ev eşyasında %4,49, kültür eğitim ve eğlencede %2,81 artış gerçekleşti.

2024 yılı Ocak ayı İSO İmalat PMI verisi açıklandı. Eşik değer olan 50,00’nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği sonuçlara göre, Temmuz'da 49,9, Ağustos'ta 49,0, Eylül'de 49,6, Ekim'de 48,4, Kasım'da 47,2, Aralık'ta 47,4 olarak açıklanan İmalat PMI, 2024 yılının Ocak ayında 49,2 seviyesine yükseldi. Yükselişe rağmen İmalat PMI, üst üste yedinci ay eşik değerin altında kaldı.

Ocak ayında üretimdeki zayıflama Aralık 2023'e göre hafifledi. Kızıldeniz'deki belirsizlik teslimat sürelerinin uzamasına neden olurken, enflasyonun artması ile girdi maliyetlerindeki artış devam etti. Yeni ihracatlar yavaşlarken, yeni siparişlerde daralma eğilimi de sürdü.

Borsada rayici olmayan yabancı para kurları belirlendi

 

Günün önemli şirket haberleri 02/02/2024

 

En fazla para çıkışı olan hisseler (01/02/2024)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kamileoynakbaş02 Şubat 2024 12:17

    borsada alıcılı beklenyio alıcılar alıcılı alıyo .hauahuahua millet mallanıyo auhauhahau