E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
24 Ocak 2024 - 08:01 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Çalışma Bakanı Işıkhan: (SSK ve Bağkur emeklisi)Ocak ayı itibarıyla zam oranını %49,25’e yükseltiyoruz, böylece tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlamış olduk.

Işıkhan: (Emekli maaşları) Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra farklar 1 haftada hesaplara yatırılacak.

BM Genel Sekreteri Guterres: Tüm Gazze halkı tarihte benzeri görülmemiş boyut ve hızda yıkıma maruz kalıyor. Hiçbir şey Gazze halkının toplu cezalandırılmasını meşrulaştıramaz.

JPMorgan Research, Fed'in 2024'ün ikinci yarısında 125 baz puanlık ihdirim yapacağını öngörüyor.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmuyor.
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine karşılık bugün Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.
Yurt dışı piyasalarda PMI verileri açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi haftanın ikinci işlem gününde kararsız ve yaklaşık %3 volatilitede hareket etti. Gün içinde 8.146’yı gören BİST100 endeksi gün sonuna doğu 8.000 seviyesinin altına sarktı. BİST100 endeksine dahil paylar arasında BIMAS, MGROS, TCELL, SOKM, FROTO payları Salı günü endeksi en çok yukarı taşıyan payların başında yer alırken, bankacılık sektöründeki geçtiğimiz hafta başlayan baskı bu haftaya da sirayet etti.

JP Morgan, yurt içinde 4 bankayı (AKBNK, GARAN, ISCTR, YKBNK) negatif izlemeye aldı. JPMorgan tarafından yayımlanan raporda 4 Türk bankasının Negatif Katalizör İzleme listesine alındığı belirtildi. Raporun ardından bankacılık endeksinde düşüş yaşandı. Raporda "Türkiye'deki makroekonomik normalleşme ve bunun sonucunda bankacılık sektörü için ortaya çıkan olumlu uzun vadeli görünümden heyecan duyuyoruz" denildi. Ayrıca CEEMEA bölgesindeki banka hisselerine kıyasla Türkiye'de bankacılık endeksinin yılbaşından bu yana %12 prim yaptığı da kaydedildi. Kuruluş, kısa vadede çekirdek operasyonel trendin kötüleşebileceğini ve KKM'den dönüş çabalarının ilave risk oluşturacağını da söyledi.

TÜİK, Ocak ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, TÜİK ve TCMB işbirliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Ocak ayında, Aralık 2023'e kıyasla %3,9 arttı. Geçen ay 77,4 olan endeks, bu ay 80,4 olarak kayıtlara geçti. Böylece endeks, son 7 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Endeks Haziran 2023'te 85,1 seviyesini görmüştü.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 8.849 - 9.142 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.883 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 2.247 azalışla 284.274 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 9.005 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede satış eğilimini arttırırken, 8.950’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 9.250 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.850 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 8.900 ve 8.050 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 8.850 ve 8.800 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsaları güne düşüşle başladı

 

Günün önemli şirket haberleri 24/01/2024

 

Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)