E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
23 Ekim 2023 - 08:45 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek. Son dönemde ülkemize yönelik yabancı yatırımcı ilgisi artmıştır. Yurt dışından önemli bir finansman imkanı sağlanacaktır.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Dışişleri Bakanı Fidan ile iyi niyetle ancak dikkatli bir iyimserlikle istişare sürecine girdiklerini ifade etti.

Fed, küresel jeopolitik gerilimlerin kötüleşmesinin küresel piyasaları geniş çapta olumsuz etkileyebileceğini bildirdi.

İsrail Savunma Bakanı: Gazze'ye dönük kara harekatı aylarca sürebilir.

Cleveland Fed Başkanı Mester, faiz oranlarının muhtemelen buradan çok daha fazla artırılmayacağını beklediğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: ABD güçleri ve personellerinin hedef alınması durumunda karşılık vermeye hazırız.

Türkiye otomobil pazarında elektrikli otomobil satışları, bu yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla %862,8 artarak 39.051 adete yükseldi.

Toyota Motor, parça tedarikçisi Chuo Spring Co'nun fabrikasında yaşanan patlama sonrası geçici olarak durdurduğu üretimi kısmen başlattı.

FT haberine göre AB, kış aylarında bir krizi önlemek için gaz fiyat sınırının uzatılmasını değerlendiriyor.

Arjantin'de düzenlenen Genel Seçimlerde hiçbir adayın yeterli oy oranına ulaşamaması nedeniyle devlet başkanını ikinci tur seçimleri belirleyecek.

S&P Global, Yunanistan'ın kredi notunu yükseltti.

Ne Olacak?

• Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın bugün yapılması bekleniyor.
• Yurt içinde Tüketici Güven Endeksi açıklanacak.
• Çin, 5 yılda bir düzenlediği mali politika toplantısını gelecek hafta gerçekleştirecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %7,4'e yakın düşüşle 7.510 seviyesinden haftayı tamamladı. Geçen hafta savunma sanayii payları öne çıktı. İsrail - Filistin arasındaki gerginliğin artarak devam etmesi ve sivillerin de bu çatışmada zarar görmesi endeksteki baskıyı artırdı. İsrail'in bürokratlarını geri çağırması haberi ve bazı Batı ülkelerinin İsrail'e destek açıklamasının eklenmesi risk iştahını düşürdü.BİST100 endeksinde 5 g HO 7.835, 22 g HO 8.188, 60 g HO 7.720 seviyesinden geçiyor. Kısa vadede TL bazında 7.555 seviyesini pivot, 7.665 - 7.820 - 7.930 seviyelerini direnç, 7.400 - 7.290 - 7.135 seviyelerini destek olarak izleyeceğiz.

İsrail ile Filistin arasındaki gerilim sürerken, ABD ardından İngiltere'de İsrail'e destek verdiğini açıkladı. Hamas'ın harekatı sonrası İsrail'in başlattığı hava saldırıları devam ediyor. Karşılıklı çatışmalar sürerken, sivillere de zarar gelmeye başlaması ile endişeler artmaya devam ediyor. İsrail, Gazze'ye kara harekatının yakın olduğu mesajı paylaştı. Gazze sınırındaki piyade birliklerini ziyaret eden İsrail Savunma Bakanı Gallant, askerlerden kara harekatı için talimata hazır olmalarını istedi. Jeopolitik gerginlikler riskli varlıklardan çıkışları hızlandırırken, güvenli limanlara geçişleri artırdı.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 7.819 - 8.118 fiyat aralığında işlem görerek günü 7.878 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 3.642 artışla 280.833 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.241 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 8.050'nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 8.250
seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 7.500 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 7.950 ve 8.050
seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 7.400 ve 7.250 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

12 göstergesi "al" veren hisseler (23.10.2023)

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler (23/10/2023)

 

Günün önemli şirket haberleri 23/10/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)