E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
04 Eylül 2023 - 08:22 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye A Milli Voleybol Takımımız Avrupa Şampiyonu oldu.

İstanbul Ticaret Odası verilerine göre Ağustos ayında perakende fiyatlar önceki aya göre %8,8 arttı. Yıllık enflasyon %74'ü aştı.

KOBİ’lerin kredi garanti sisteminden kullanabileceği kredi garanti limiti 100 milyon TL’den 150 milyon TL’ye, KOBİ dışı büyük işletmeler için 350 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltildi.

Togg Ağustos’ta 1965 adet T10X'i kullanıcılarıyla buluşturdu.

Dışişleri Bakanı Fidan: (İran'la) İkili işbirliğimizi Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi gibi kurumsallaşmış diyalog mekanizmalarıyla daha da ileri taşımak arzusundayız.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Ankara – İzmir arasında seyahat süresini 3,5 saate düşürecek hızlı tren hattının, 1 yıl erken bitirilerek, 2027 yılında hizmete gireceğini bildirdi.

Barclays: Aktif politika desteği' Türkiye ve Rusya'ya yarar sağlayacak.

Moody's 2023 yılı ABD ekonomik büyüme tahminini
yükseltirken, Çin için gelecek yıl tahminini düşürdü ve ABD'de resesyon riski
düşerken Çin'in zorluklarının arttığını belirtti.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre Savino Del Bene, denizcilik alanında iki Türk şirketini satın alarak Türkiye'ye giriş yapmaya hazırlanıyor. Anlaşma sağlanırsa Savino Del Bene S.p.A. ve bağlı iştiraki SDB Benelux S.A. İstanbul merkezli Trans Okyanus Denizcilik ile Boğaziçi Ekspres Denizcilik Lojistik Anonim Şirketi'nin yüzde 80'ini satın alacak.

İtalya Maliye Bakanı Giorgetti, Ağustos ayında açıklanan bankalara
yönelik ekstra kar vergisini savundu ve iktidardaki koalisyon içinde
anlaşmazlığa neden olan Banca Monte Paschi di Siena SpA'nın satışı konusunda
acele edilmemesi çağrısında bulundu.

İsrail Merkez Bankası Başkanı Yaron'un bir dönem daha görev yapmak istemediği iddiası yalanlandı.

Ne olacak?

•Yurt içinde Ağustos ayına ilişkin enflasyon verileri açıklanacak.
•Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'de görüşecek
•ABD’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
•Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın yarın Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor.
•ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Stewart'ın 4 ve 9 Eylül tarihleri arasında Ankara ve Kudüs şehirlerine ziyarette bulunacağı belirtildi.
•G20 Enerji ve Maliye Bakanları’nın 8 Eylül’de bir araya gelmesi bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Bugün saat 10:00'da TÜİK tarafından Ağustos ayına ilişkin enflasyon verisi açıklanacak. Temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerinde ücret zamları, vergi artışları ve kurdaki yukarı yönlü seyirle birlikte %9,50'ye yakın aylık bazda enflasyon açıklanmıştı. Ağustos ayına ilişkin enflasyon beklentimiz ise aylık bazda %6, yıllık bazda ise %55 olması yönünde.

Yılın Üçüncü Enflasyon Raporu Toplantısında yıl sonu enflasyon beklentisi %58'e güncellenmişti. Piyasa beklentisi ise %65'te yoğunlaşmakta. Fiyatlar genel düzeyindeki artışların şirket karlılıklarını olumlu etkileyebileceği algısı ve risksiz getirilerin enflasyon karşısında yetersiz kalmasının piyasa fiyatlamaları arasında yer aldığını düşünüyoruz.

TCMB'nin aldığı kararlar ve atılan hamlelerin enflasyonu dizginleyeceğini düşünmekteyiz. TCMB tarafından bankaların menkul kıymet tesisi uygulamasında yapılan değişiklik ile vadesi gelen KKM hesaplarını standart TL mevduata dönüştürme hedefi getirildi. Bu düzenleme ile enflasyon altında kalan faiz ve düşen banka mevduat faizleri sebebiyle popülerliği artan KKM hacminin aşağı çekilmesinin hedeflendiğini düşünüyoruz.

Atılan bu hamle sonrası merakla beklenen faiz kararında da beklenti üstü geldi. 750 baz puan artışla %25'e çekilen ve yıl sonu politika faiz beklentilerinin de yukarı yönlü revizesi enflasyon tarafının 2023 yılında sonra dezenflasyon sürecinin başlanacağına dair beklentileri yoğunlaştırdı.

Dezenflasyon süreci ile ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, “2024 yılında dezenflasyon ve ekonomide yapısal dönüşümün hız kazanacağını belirten Şimşek, "İç talebin yavaşlayacağı bir döneme gireceğiz." ifadesini kullandı.

Borsada yatırımcı sayısı 6.2 milyonu aştı

 

Yılbaşından bu yana en çok kazandıran hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)