E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
28 Ağustos 2023 - 08:50 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

BDDK konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde uygulanacak kredi değer oranlarında değişikliğe gitti. İkinci ve sonrası konut alımında ise tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutunun bulunması halinde konut kredi değer oranı %75 daraltılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye'nin cari açığının, tüketici kredilerinin büyümesindeki yavaşlama ve turizm gelirlerindeki keskin artış sayesinde önemli ölçüde daralması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IMF'den destek istendiği ve bu nedenle bir heyetin Türkiye'ye geleceği iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

Ticaret Bakanlığı, düzenlemeye aykırı nitelikte gramaj/hacim değişiklikleriyle satışa sunulan ve söz konusu ölçü birimi değişikliğine karşın, satış fiyatında bu yönde değişiklik yapılmayan ürünlerin tespiti amacıyla 81 ilde ticaret müdürlüklerine talimat verirken denetimlere odaklandı.

ECB Başkanı Lagarde: Global ekonomik dönüşüm enflasyonu körükleme riski taşıyor.

Rusya: Kiev'in Moskova ve Bryansk bölgelerine İHA'larla saldırı girişimleri engellendi.

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, Suriye'nin kuzeyinde ziyaretlerde bulundu.

Güney Kıbrıs yönetimi, Afrodit sahasının Mısır'a boru hattıyla bağlanması planını reddetti.

Binance, yaptırım uygulanan Rus bankalarını uçtan uca hizmet zincirinden çıkardı.

17 ay sonra işleme açılan China Evergrande hisseleri 2,4 milyar dolar değer kaybetti.

Ne olacak?

• İngiltere’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olurken, Almanya Merkez Bankası Başkanı’nın konuşma yapması bekleniyor.
• Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın 5 Eylül’de Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor.
• G20 Enerji ve Maliye Bakanları’nın 8 Eylül’de bir araya gelmesi bekleniyor.
• ABD Ticaret Bakanı’nın Çin’i ziyaret etmesi bekleniyor.
• Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, 19 Eylül’de ABD’de Goldman Sachs Genel Merkezinde yabancı yatırımcılarla buluşacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksinin 22 Haziran tarihinde başladığı yükseliş trendi 7.800 - 7.900 aralığında kuvvetli bir direnç oluştururken hisse bazlı hareketlerin ön plana çıktığı bir süreç içerisinde bulunuyoruz. Son iki haftadır momentumun zayıfladığı dikkat çekerken endekste dolar bazında 300$ seviyesine kadar bu trendin devam etme olasılığını yüksek buluyoruz. Endekste 22 g HO 7.403, 60 g HO 6.650 seviyelerinden geçiyor. 7.760 seviyesinin üstüne çıkmamızla birlikte 8.000 seviyesinin kısa vadeli hedef olmasını bekliyoruz.
İş Bankası, İştirak Modeliyle Kolaylaştırılmış Usulde Kısmi Bölünmeyle iştirak ve bağlı ortaklıklarını kendi kuracağı bağlı ortaklığa devretme kararı aldı. Bu haberin normal şartlar altında piyasaya çok bir etki yapması beklenmezken haberin İş Bankası tarafından atılması heyecan yarattı. Kısa vadede bankaya 2023 yıl sonuna kadar birleşme bölünmeyle ilgili vergi avantajı ile banka bilançosunun sadeleşmesi avantaj yaratabilir. Bugün açılışta haberin olumlu etkisi ile güne başlanabilir. Uzun vadede ise yeni kurulacak bağlı ortaklığın (SISE, ISMEN, ISGYO, ANHYT dahil yaklaşık 150 şirketin içinde olacağı) halka arz olabileceğine ilişkin beklentiler fiyatlamalar arasına dahil olabilir.
Geçen hafta TCMB, politika faiz kararını açıkladı. Başkan yardımcıları atamaları ardından yapılan ilk faiz kararında TCMB, bizim beklentimiz ve konsensüs beklentinin 250 baz puan olduğu toplantıda faizi 750 baz puan artırarak sürprize imza atarak politika faizini %25’e çekti. Karar metninde parasal sıkılaşma sürecinin devam ettiği vurgusu yapılırken, enflasyondaki yukarı yönlü seyirden bahsedildi. Sadeleşme sürecinin kademeli olarak devam edeceği ve TL mevduat payının artırılmasına yönelik düzenlemeler parasal aktarım mekanizmasını güçlendireceği bildirildi. Ayrıca ‘’faiz artırımının yanı sıra, parasal sıkılaştırma sürecini destekleyecek seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları almaya devam edilecektir’’ açıklamasında bulunuldu.

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (28/08/2023)

 

Powell’ın konuşması gerçek bir sürpriz yaratmadı

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (28.08.2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)