E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
22 Ağustos 2023 - 07:35 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son dönemde ekonomik göstergelerde olumlu yönde yaşanan değişikliklerin kalıcı olduğundan kimse şüphe etmesin.

Erdoğan: Enflasyonu vatandaşımızın günlük hayatından çıkaracağız.

IMF verilerine göre, Türkiye'nin altın rezervleri Temmuz ayında düşüş gösterdi. Haziran’da 21,53 milyon ons olan rezervler, Temmuz’da 21,18 milyon onsa indi.

S&P, zorlu çalışma koşullarını gerekçe göstererek bazı ABD bankalarının kredi notunu düşürdü.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, F – 16 pilotlarının eğitimi için Yunanistan'ın Ukrayna'ya destek vereceğini söyledi.

Allianz baş ekonomi danışmanı El – Erian, Jackson Hole'da Fed Başkanı Powell'in enflasyon hedefi yerine kısa vadeli para politikası sorunları hakkında konuşacağını söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin son oturumuna katılmayacaklarını açıkladı.

Irak Petrol Bakanı Türkiye'de petrol ihracatının devam etmesini görüşecek.

Ne Olacak?

•Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde Cari İşlemler Dengesi, ABD’de Mevcut Konut Satışları açıklanacak.
•TCMB faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.
•Jackson Hole Sempozyumu 24 – 26 Ağustos’ta gerçekleşecek.
•Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksinde geçtiğimiz gün volatilite yüksekti. Bankacılığa ilişkin alınan kararlar sonrası bankacılık endeksi BİST100’den kısmi negatif ayrışırken, endeks geçen haftaki kayıplarının bir kısmını kapattı.

TCMB tarafından bankaların menkul kıymet tesisi uygulamasında yapılan değişiklik ile vadesi gelen KKM hesaplarını standart TL mevduata dönüştürme hedefi getirildi. Bu düzenleme ile enflasyon altında kalan faiz ve düşen banka mevduat faizleri sebebiyle popülerliği artan KKM hacminin aşağı çekilmesinin hedeflendiğini düşünüyoruz. Seçimler sonrası yeni ekonomi yönetiminin rasyonelleşme yönünde attığı adımlarla ve sadeleşme söylemleri ardından yapılan bu hamlenin, Türkiye'nin son dönemde artan döviz rezervleri, gerileyen risk primi, yabancı yatırımcı girişleri gibi olumlu haber akışı ve gelişmelerin aksine kısa vadeli olumsuz etki yaratmasını beklemekteyiz. Bu düzenlemenin bankacılık sektör karlılığını baskılayabilir.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 7.900 - 8.555 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.497 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 8.623 azalışla 224.047 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.362 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 9.050'nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 9.450 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.750 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 9.050 ve 9.100 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 8.750 ve 8.650 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 22/08/2023

 

En fazla para girişi olan hisseler 21/08/2023

 

En fazla para çıkışı olan hisseler 21/08/2023

 

BİST'ten haftanın ilk gününde 2 hisseye tedbir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)