E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
18 Temmuz 2023 - 08:13 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'a Togg hediye etti.

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında yatırım, savunma sanayii, enerji, savunma ve iletişim alanında anlaşmalar imzalandı.

Ukrayna, Türkiye ile BM'ye tahıl anlaşmasını Rusya'sız sürdürmeyi teklif etti.

BM'de Rusya'ya savaşı sonlandırma ve tahıl anlaşmasına dönme çağrısı yapıldı.

Beyaz Saray, Rusya'nın Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilme kararını sorumsuzca ve tehlikeli şeklinde nitelendirerek, bunun olumsuz etkilerinin tüm dünyada insanlara zarar vereceğini belirtti.

İtalya Başbakanı Meloni, Rusya'nın Karadeniz Tahıl Anlaşması'ndan çekilmesine ilişkin, "Dünyayı besleyen ham maddeyi silah olarak kullanmak, bir başka insanlık suçudur." ifadesini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, BM Genel Sekreteri Guterres ile tahıl anlaşmasını görüştü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, "Yıkılan evin zemininde bir sorun yoksa yerinde dönüşümüyle ilgili devlet olarak bir destek vereceğiz. 100 m2 bir ev için 500.000 TL hibe, 500.000 lira TL de kredi veriyoruz" dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'de faaliyet gösteren 1400'den fazla Suudi şirketi bulunduğu belirterek "Bu gerçek Suudi yatırımcıların ülkemizde olan güveninin açık bir göstergesidir. Biz daha fazla Suudi yatırımcıların ve şirketlerin ülkemizin sunduğu fırsatlardan yararlanmalarını önemsiyoruz ve onları Türkiye'ye bekliyoruz." dedi.

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu ABD'ye davet etti.

ECB Üyesi Nagel, Temmuz ayındaki toplantıda faiz artışına ihtiyaç olduğunu, Eylül toplantısı için ise daha çok veri görülmesi gerektiğini söyledi.

Perşembe günü akaryakıt fiyatlarında artış bekleniyor.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir makro veri akışı bulunmazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez Ziyaretinden gelecek haber akışları takip edilecek.
ABD’de Perakende Satışlar, Kapasite Kullanım Oranı, Sanayi Üretimi ve İmalat Üretimi verileri açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi yeni haftaya da rekor ile başladı. Akaryakıt’ta ÖTV’ye gelen yaklaşık 6 TL’lik zam ile Temmuz ayı enflasyonun artacağı algısı sonrasında fiyatlar genel düzeyindeki artışların şirket karlılıklarını olumlu etkileyebileceği beklentileri ile BİST100 endeksi haftaya risk iştahı yüksek başladı. Zam haberlerinden önce geçen hafta Cuma günü açıklanan TCMB tarafından piyasa katılımcıları anketinde yıl sonu TÜFE beklentisi %38,6'dan %43,8'e revize edilmişti. Enflasyon tarafının yukarı yönlü revize edilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez Ziyaretleri başladı. Erdoğan, 19 Temmuz’a kadar BAE, Arabistan, Katar ve KKTC ziyaretlerini gerçekleştirecek. Seçim zaferi ardından balkon konuşmasında 'uluslararası itibara sahip finans yönetimi' vurgusu yapan Erdoğan, yabancı ilgisinin Türkiye'ye gelmesini bekliyor. NATO Liderler Zirvesi ardından Erdoğan'ın ziyaret haberlerinin fiyatlamalar içine girdiğini düşünüyoruz. Ayrıca yapılacak görüşmelerin yapılacak anlaşmalarla fon girişi açısından pozitif olacağı kanaatindeyiz.. Olası bir para girişi ve turizm gelirleri dolar kurundaki baskıyı hafifletecek olsa da Türkiye'nin dış borç ödemelerinin yaklaşması bu durumu sınırlayıcı unsurlar arasında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve bakan Mehmet Şimşek, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'la iki ülke arasındaki ekonomik iş birliği olanaklarını görüşmüştü.

Ons altın 1961 dolar direncini zorluyor

 

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında anlaşmalar imzalandı

 

SEC'ten yapay zeka uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)