E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
12 Temmuz 2023 - 08:02 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

İletişim Başkanlığı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ile görüşmesinde, Türkiye ve ABD arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkiler, güvenlik alanındaki işbirliği imkanları ve bölgesel konular ele alındı.

ABD Başkanı Joe Biden, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la NATO Zirvesi kapsamında Litvanya'da tekrar bir araya gelmek harikaydı." açıklamasında bulundu. Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsveç ile ilgili yürüttüğü diplomasi ve gösterdiği liderlik için teşekkür etti.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Türkiye'nin modernize edilmiş F-16 uçaklarına sahip olmasının, ABD'nin ve NATO'nun çıkarına olduğunu belirtti.

İtalya Başbakanı Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde, İtalya ve Türkiye arasındaki işbirliği ve ekonomik ilişkilerin nasıl geliştirileceğini ele aldıklarını belirtti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna'nın Rusya ile savaşı devam ederken NATO üyesi olamayacağını belirterek, "Müttefikler uzlaştığında ve şartlar karşılandığında Ukrayna'ya NATO'ya katılması için davet göndereceğimizi açıkça ortaya koyduk." dedi.

2023 yılı ek bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

IMF Başkanı Georgieva, önümüzdeki beş yıl için küresel büyümenin %3 civarında olmasını bekliyor.

EIA, OPEC ve müttefiklerinin üretim kesintilerini 2024 yılına kadar uzatılmasının ardından 2023 yılı ABD ham petrol üretimi tahminini günde 50.000 varil düşürdü.

ABD'de mahkeme Microsoft'un Activision'ı satın alma anlaşmasının önündeki engeli kaldırdı.

Ne olacak?

Yurt içinde sanayi üretim enkdesi açıklanacakken, ABD’de enflasyon verileri takip edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 – 19 Temmuz’da Suudi Arabistan, Katar ve BAE’yi ziyaret edecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BIST100 endeksi haftanın ikinci işlem gününü %1,48 yükselişle 6363 seviyesinden tamamlayarak TL bazlı rekorunu tazeledi. Endekse puansal bazda en çok pozitif katkı yapan paylar ise AKBNK, SASA, TCELL, SAHOL ve ISCTR oldu. NATO Liderler Zirvesi’nde İsveç’in üyeliğine onay sürecinin başlatılması ve karşılığında Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım görüşmelerinin gündeme gelmesi piyasalarda risk iştahını destekledi.

Dün yurt içinde cari işlemler dengesi verisi açıklandı. Buna göre geçen ay 5,4 milyar dolar açıklanan cari açık bu ay 7 milyar dolar açık beklentisinden de fazla 7,9 milyar Dolar açık olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye ekonomisi 19 ay üst üste aylık cari açık vermiş oldu. Bugün ise sanayi üretimi verisi takip edilecek.

Küresel piyasalarda ise gözler bugün ABD’de açıklanacak enflasyon verisinde olacak. ABD enflasyonunun aylık %0,3 artışla yıllık bazda %4,0’ten %3,1’e gerilemesi öngörülüyor. Beklenti altında gelecek olası enflasyon verisi küresel risk iştahını destekleyerek Fed’in parasal sıkılaşma sürecine ilişkin iyimserliği gündeme getirebilir.

Asya borsaları ABD verisi öncesi dalgalı seyrediyor

 

Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a samimi mesaj

 

ABD borsaları enflasyon verisi öncesi yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)