E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
10 Temmuz 2023 - 08:41 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Resmi Gazete’de yayınlanan düzenlemeyle bankaların bilançolarında tuttukları TL ağırlığı hedefi zorunlu karşılıklar için de yüzde 60’tan 57’ye indirildi.

Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yılın 6 ayı için toplamda %25 zam alacak.

Yaşlı aylığının 2.348 TL'ye, yüzde 40-69 arası engelli aylığının 1.874 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığının 2.811 TL'ye yükseltildiği açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Para politikası ile maliye politikası arasındaki uyumu pekiştirerek Merkez Bankasının enflasyonla mücadelesine destek vereceğiz.

Türkiye ile Ukrayna arasında, stratejik endüstriler alanında karşılıklı işbirliği ile başta İnsansız Hava Araçları (İHA) olmak üzere otonom sistemler, motor AR-GE, üretim ve bakım faaliyetleri alanında ortak projelerin desteklenmesi amacıyla anlaşma yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki ay Sayın Putin'in Türkiye ziyareti olacak.

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias: "Türkiye'ye Zeytin dalı uzatmaya devam ediyoruz"

Biden, Ukrayna'nın NATO üyeliğinin değerlendirilmesi için savaşın bitmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile telefonda görüştü. Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile telefonda görüştü.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Pekin'e düzenlediği 4 günlük ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, Çinli yetkililer ile gerçekleştirdiği uzun ve yapıcı görüşmelerin ABD-Çin ilişkilerinde istikrarın sağlanmasına yardım edeceğini söyledi.

Çin’de yıllık enflasyon %0,2 beklentisinin altında %0,0 oldu.

Ne olacak?

Yurt içinde işsizlik oranı açıklanacakken, ABD’de 3 ve 6 aylık bono ihaleleri gerçekleşecek.
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Pazartesi günü Vilnius'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Kristersson'un katılacağı bir toplantı düzenleyeceğim.
ABD Başkanı Biden'ın 9 – 13 Temmuz'da İngiltere, Litvanya ve Finlandiya'ya seyahat etmesi planlanıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 – 19 Temmuz’da Suudi Arabistan, Katar ve BAE’yi ziyaret edecek.
NATO Liderler Zirvesi 11 – 12 Temmuz’da gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %8'e yakın yükselişle TL bazında rekorlar ile tamamladı. En çok kazandıran sektör yatırım ortaklıkları olurken, endekse en çok puansal bazda katkı yapan pay THYAO oldu. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın TBB ile yaptığı görüşme ve verilen mesajlara paralel gerçekleşen sadeleşme adımları endeksi destekledi.  Cuma günü  yurt içinde KDV düzenlemeleri ana gündem maddesiydi. KDV oranlarının yükseltilmesi ile gözler enflasyon ve büyümeye çevrildi. Ayrıca BİST şirketleri için de tevkifat düzenlenmesi açıklandı. Bu durumun şirketlere olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Yurt içi pozitif momentum devam ederken, global piyasalarda risk iştahı düşüktü. Fed Başkanı Powell'ın faiz artırım mesajları ardından Fed Toplantı Tutanaklarının da faiz artışına işaret etmesi riskli varlıklardan çıkışlar hızlandı.

Günün önemli şirket haberleri 10/07/2023

 

Halka açık Margün Enerji’nin içini boşaltıyorlar

 

Resesyon korkuları ivme kazandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)