E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
21 Haziran 2023 - 07:51 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

ABD, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin süresinin uzatılması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve BM’nin çabalarına destek vermeye devam edeceklerini bildirdi.

Moody's TCMB’nin politika faizini mevduat faizlerine yaklaştırarak %25-30 seviyesine çekmesini beklendiği belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Çin Devlet Başkanı Şi’nin diktatör olduğunu ima etti.

Fed üyesi Cook, merkez bankasında yeni dönem adaylığıyla ilgili sunumda, merkez bankasının enflasyonu düşürme çalışmalarını desteklediğini ve fiyat baskıları hedefe dönene kadar bu rotada kalacağını söyledi.

Fed Başkan Yardımcısı adayı Jefferson, Bankacılık Komitesi'ndeki onay oturumu için hazırladığı sunumda, enflasyonun düşmeye başladığını ancak Fed'in enflasyonu %2 hedefine döndürmeye odaklanmaya devam edeceğini söyledi.

Japonya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Adachi, fiyat görünümüne ilişkin yüksek belirsizlik dikkate alındığında ultra gevşek para politikasını değiştirmek, sona erdirmek için çok erken olduğunu savundu.

Ne olacak?

•Yurt içinde Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacak.
•ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre Blinken ve Dış İşleri Bakanı Fidan TSİ 15.30'da bir araya gelecek.
•İngiltere’de TÜFE verileri ön planda olacak.
•Fed Başkanı Powell, bugün Temsilciler Meclisi'nde sunum yapacak.
•İngiltere Maliye Bakanı Hunt, mortgage faizlerindeki artışlar için bankalar ile görüşecek.
•Rusya: Türkiye-Suriye ilişkilerine yönelik toplantı bugün Astana'da yapılacak.
•TCMB faiz kararı yarın günü açıklanacak.
•Fed Başkanı Powell, yarın ABD Senatosunda sunum yapacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi haftaya baskılı başladı. Geçen hafta zirve seviye olan 5.730 seviyesinin görülmesi sonrasında haftalık bazda %2,7 değer kaybeden BİST100 endeksi Pazartesi gününü %3,77 oranında düşüş ile kapatması sonrasında dünü de 18 puan azalışla 5.252 seviyesinden tamamladı. Endeks 5.200 – 5.315 seviyeleri aralığında hareket ederken, bankacılık sektörü ytarafındaki yükseliş düşüşü sınırladı. Pay bazında endeksi en pozitif etkileyen paylar AKBNK, ISCTR, TUPRS SAHOL, GARAN olurken, BIMAS, THYAO, EREGL, PGSUS, ASELS endeksi negatif etkiledi. Bayram tatili öncesinde bayram tatili riskinin alınmama algısı ve kredi faizlerinin tatil boyunca işletilecek olması ile kredi kapamaların da endekse baskı yarattığı kanaatindeyiz.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Üçüncü toplantının ardından yeni asgari ücret açıklandı. Asgari ücret %34 artışla net 11.402 TL olarak duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan ücretin tarafların uzlaşısıyla belirlendiğini açıkladı. Asgari ücrete kamu desteği de 400 TL'den 500 TL'ye çıkarıldı. Asgari ücret açıklanması sonrasında istihdam sayısı yüksek sektör gruplarında maliyet artışı algısı endekse sınırlı yansıdı.

Yurt içi piyasalar bayram tatili öncesinde TCMB faiz kararına odaklanmış durumda. Yeni Kabine ve yeni TCMB Başkanı döneminin ilk Merkez toplantısı olacak 22 Haziran’da yurt içi, piyasa dostu mesajlar arayacak. Medyada yer alan haberlere göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Bankalar Birliği arasında gerçekleştirilen toplantıda, Şimşek’in banka genel müdürlerine piyasa dostu mesajlar verdiği konuşulmuştu.

Günün önemli şirket haberleri 21/06/2023

 

Asya borsaların Wall Street rallisinin ardından düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Salih21 Haziran 2023 08:40

    Yalan dolan hep borsa puul oldu güven yok hep Zarar verir psikoloji kalmadı hergun aynı terana

  • E.g.21 Haziran 2023 08:32

    FAİZLER ARTTIKTAN SONRA GELEN SICAK PARA KISA VADELİ ÜLKE BORÇLARIMIZIN ÖDEMESİNDE KULLANILMALI ORAYA BURAYA ŞURAYA YOL YAPICAM KANAL YAPICAM DEYİP ÜLKE BORÇLARININ DAHA DA ARTIP ÖDENEMEZ DURUMA GELMESİ ÖNLENMELİDİR