E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
08 Mayıs 2023 - 08:44 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Borsa İstanbul tarafından J.P. Morgan’a Borsa İstanbul’daki işlemleri nedeniyle 32,8 milyon TL idari para cezası verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küçük esnafın prim ödeme gün sayısını 7 bin 200 güne indiriyoruz.

ABD Başkanı Biden geçtiğimiz günlerde ikinci dönem başkanlık için 2024 adaylığını açıkladı. Yapılan bir anket kendisine desteğin azaldığını gösteriyor.

ABD Hazine Bakanı Yellen, ekonomik felaketten kaçınmak için borç limitinin yükseltilmesi gerektiğini belirterek, borç limiti açmazının çözümü için Kongrenin limiti yükseltmesi dışında iyi bir seçenek olmadığını ifade etti.

Fed St Louis Başkanı Bullard: Haziran toplantısı için açık fikirli olmaya hazırım, ancak faizlerin hala artırılmaya ihtiyacı olabilir.

FT’de yer alan habere göre AB, Rusya'ya yardım eden Çin şirketlerine yönelik yaptırımlar açıklayacak.

ABD Adalet Bakanlığı, Binance'i Rus yaptırımlarını ihlal gerekçesiyle soruşturuyor.

Japonya’da Hizmet PMI Nisan ayında 55,4 ile Mart ayındaki 54,9 üzerinde gerçekleşti. Genişleme art arda beşinci ay devam etti.

Ne olacak?

•İngiltere’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
•Yurt içinde Hazine Nakit Dengesi açıklanacak.
•Almanya’da Sanayi Üretimi açıklanacak.
•İzmir, 9 – 11 Mayıs 2023 tarihleri arasında Wenergy - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı'na ev sahipliği yapacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksinde geçtiğimiz hafta da satış baskısı devam etti. Endeks haftayı %4,70 oranında düşüşle 4.401 seviyesinden tamamlarken, yılbaşı itibariyle düşüş %20'nin üstüne çıktı. Yıllık bazda sınai endeksi %21,2, bankacılık endeksi ise %20,6 değer kaybetti.
Haftanın son işlem gününde endeks %1,86 değer kaybederken, payların endekse etkisinde pozitif anlamda GUBRF, BIMAS ve CCOLA ön plana çıktı.
Geçtiğimiz hafta hem yurt içinde hem de yurt dışında gündem de yoğundu. Yurt içinde enflasyon verileri açıklanırken, enflasyon yıllık bazda baz etkisi ile gerilemeye devam etti. Yurt dışı ise önce Fed'i ardından ECB'yi takip etti. Majör iki merkez bankası da beklentilere paralel 25 baz puan faiz artırımları gerçekleştirdi. ABD'de istihdamdaki yukarı yönlü seyir de sürdü.
ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi açıklandı. Beklentilerin 180 K, öncekinin ise 236 K olduğu veride, Tarım Dışı İstihdam Nisan ayında +253 K olarak açıklandı. ABD’de çalışanların ortalama saatlik kazançları da %0,3 olan beklentinin üstünde %0,5 olarak geldi. Fed, geçtiğimiz günlerde faiz artırmasına rağmen Başkan Powell ile karar metni arasında tutarsızlık olması piyasalarda belirsizlikleri artırmıştı. Cuma günkü verinin de istihdamdaki güçlü seyri doğrulaması ile bu gelecek enflasyon verisinin önemi daha da arttı. İstihdamdaki güçlü seyir iç talebe bağlı olarak enflasyonun geri çekilmesi durumunu da sınırlar nitelikte.

12 göstergesi "al" veren hisseler (08/05/2023)

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ08 Mayıs 2023 11:12

    Bunlarda borsanın gidişatın bakıp öyle haberi yayınlıyorlar.Bu haberi neden borsa açılmadan  saat 9 gibi açıklamıyorsunuz.

  • bilanço08 Mayıs 2023 08:51

    açıklanmış  3 aylık bilançoları  listeleyen bir  haber  yaparmısınız  teşekkürler