E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
04 Nisan 2023 - 07:58 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Tesla, düzenlediği lansmanla Türkiye satışlarına başlayacağını açıkladı. 

ECB Yönetim Konseyi Üyesi Holzmann küresel bankacılık sisteminde kötüleşme olmazsa borçlanma maliyetlerinde 50 baz puanlık artışın hala masada olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Biden: OPEC+ kararının sonuçları düşünülebileceği kadar kötü değil.

ABD Hazine Bakanı Yellen: OPEC+ hamlesi küresel büyüme için olumlu değil.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü Kirby, OPEC+ grubu üyesi ülkelerin üretim kesintisi kararının makul olmadığını söyledi.

Fed St. Louis Federal Başkanı Bullard, OPEC'in üretimi kısma kararına "enflasyonu besleyebilir ve işimizi biraz daha zorlaştırabilir” dedi.

Stoltenberg: Finlandiya 31. üye olarak bugün NATO’ya katılacak.

ECB, ticari gayrimenkule yatırım yapan fonlardan çok fazla yatırımcının para çekmesi durumunda finansal istikrarın tehlikeye girebileceği konusunda uyardı.

Avustralya Merkez Bankası'nın faizi %3,60'da sabit tuttu.

Ne olacak?

Çin’de Piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
Euro Bölgesi’de ÜFE, ABD’de Fabrika Siparişleri açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Yurt içinde enflasyon verisi açıklandı. Enflasyon Mart ayında TÜFE beklentilerin altında %2,29 oranında artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE Şubat ayındaki %55,18 seviyesinden Mart ayında %50,51 seviyesine geriledi. Gıda enflasyonu yıllık bazda %69,33 seviyesinden %67,89 seviyesine, çekirdek enflasyon ise %50,6 seviyesinden %47,4 seviyesine geriledi. Geçen yılın aynı döneminde %5,46 olarak açıklanan aylık bazda enflasyon sonrası, baz etkisi kaynaklı olarak enflasyon son üç ayda olduğu gibi Mart ayında da gerilemeye devam etti. Beklentilerin altında gelen enflasyon verisi sonrasında BİST100 endeksindeki satış baskısı da devam etti. 60 g HO’nun altında yaklaşık 11 gündür seyrini devam ettiren endeks global piyasalardan da negatif ayrışıyor. Global taraftaki bankacılık krizi, seçime yaklaşılma sürecindeki belirsizlik sonrasında KKM’de üst faiz sınırının kaldırılması haberi ve enflasyon tarafındaki geri çekilme ile alternatif getiri arayışında farklı enstrümanların ön plana çıkabileceği görüşü ile endeksteki geri çekilme devam ederken, gün sonuna doğru gelen tepki alımlarıyla gün hafif alıcılı olarak 4.839 seviyesinden tamamladı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 5.200 - 5.570 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.437 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 27.563 azalarak 248.773 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.400 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.550’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.850 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.350 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.500 - 5.550 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.150 ve 5.350 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 04/04/2023

 

JPMorgan'dan kritik hisse uyarısı! 2022'nin en düşük seviyesini görecek...

 

Bullard: OPEC+ kararı Fed'in işini zorlaştırabilir

 

Asya borsaları yükseliş seyrinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)