E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada alıcılı açılış bekleniyor

Borsada alıcılı açılış bekleniyor
26 Haziran 2014 - 09:16 borsagundem.com

Bugün yurt içinde piyasaların takip edeceği veri açıklaması bulunmuyor, yurt dışı tarafı ise dikkatle izlenecek

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:

"Döviz kurlarındaki yükselişin ve kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in üç bankanın notunda indirime gitmesinin etkisiyle dün güne satıcılı bir başlangıç yapan Borsa İstanbul, dalgalı hareketinin sonrasında ikinci seansta açıklanan ve beklentilerin altında kalan ABD 1. Çeyrek büyüme verisinin gelişmekte olan piyasaları destekleyeceği beklentisiyle kayıplarını geri almasının ardından BİST 100 endeksi günü 78.998 puandan yatay olarak  kapattı. Bankacılık endeksindeki yükseliş ise %0,70 oldu.

ABD’de beklenenin altında kalan büyüme verisi, FED’in faiz artımının bir süre daha ötelenebileceği beklentisiyle gelişmekte olan piyasalar ile birlikte Borsa İstanbul için de olumlu olabilecektir. Bununla birlikte, dün ABD’de açıklanan Mayıs ayı dayanıklı mal siparişleri verisi beklentilerin altında kaldı.

Bugün açılışta BİST’in alıcılı olarak güne başlamasını ve gün içerisinde Irak’taki jeopolitik gerginliğe ilişkin haberler ile birlikte döviz kurlarındaki seyri de dikkate alarak yönünü belirlemesini bekliyoruz.

Bugün yurt içinde piyasaların takip edeceği veri açıklaması bulunmazken, yurt dışında ABD haftalık işsizlik başvuruları (piyasa beklentisi: 310.000) ve ABD Mayıs ayı kişisel gelir-harcamalar verisi (piyasa beklentisi: %0,4 - % 0,4) bulunuyor.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün serbest piyasada Dolar paritesi 2,1285 – 2,1398 bandında işlem görerek günü önceki kapanışa göre %0,05 oranında düşüşle 2,1315 seviyesinden tamamladı. Merkez  Bankası’nın döviz satım ihalesine dün toplamda 30 milyon Dolar tutarında teklif gelirken ihale sonunda ortalama fiyat 2,1289 TL olarak belirlendi. Sepet bazında ise Lira %0,12 oranında değer yitirdi. Borçlanma araçları piyasasında dün %8,24 - %8,42 seviyeleri arasında hareket eden iki yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 5 baz  puan düşüle günü %8,31 seviyesinden tamamladı.   

Yurt Dışı Gündem

ABD – Haftalık işsizlik başvurularında sınırlı bir düşüş bekleniyor
İşsizlik maaşlarından yararlanabilmek için 21 Haziran tarihine kadarki bir haftalık sürede 311 bin kişinin başvuruda bulunmuş olabileceği tahmin ediliyor. Önceki hafta işsizlik maaşları için 312 bin kişi başvuruda bulunmuştu. Devam eden işsizlik başvurularının ise 2 milyon 570 bine çıkmış olabileceği tahmin ediliyor. Veriler bugün 15:30’da (TSİ) açıklanacak.

ABD – Kişisel gelir ve harcamaların artması bekleniyor
Mayıs ayında kişisel gelirler ve harcamaların aylık bazda ayrı ayrı %0,4 oranında artmış olabileceği tahmin ediliyor.  Nisan ayında kişisel gelirler aylık olarak %0,3 oranında artarken kişisel harcamalar aylık olarak %0,1 oranında düştü. Veriler bugün 15:30’da (TSİ) açıklanacak. ABD – Dayanıklı mal siparişleri değişiklik olmayacak beklentisine rağmen düşüş gösterdi Mayıs ayında dayanıklı mal siparileri önceki aya göre %0,1 oranında düşüş  kaydetti. Nisan ayına ilişkin dayanıklı mal siparişleri %0,8 artıştan %0,6 artışa revize edildi.  ''
ŞEKER YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)