E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa yavaşlayabilir---

Borsa yavaşlayabilir

Borsa yavaşlayabilir
11 Eylül 2013 - 09:19 borsagundem.com

Önemli beklentilerin gerçekleşmesi ile piyasaların son günlerde yaptığı ralli dikkate alınınca yükselişlerde yavaşlama görülebilir.

Pazartesi % 3.7 yükselen BIST, salı günü de % 3.0 yükselerek 72 bine dayandı.
Beklentilerden daha iyi haberlerin ardından bugün yavaşlama görülebilir. BIST 100 endeksi, dünü % 3.0 artışla, 71.788 puandan kapattı. Gün içerisinde en düşük 70.370, en yüksek 71.952 puanı gören endeks, önceki kapanışının 2.099 puan üzerine çıktı. Endeksin dolar bazında fiyatı ise 3.53 cente yükseldi.
Dün beklentileri aşan 2 haber geldi. 1-2013 yılı ikinci çeyrekte büyüme bir önceki yıla göre % 4.4 ile % 3.6 olan ortalama beklentilerin çok üzerinde gerçekleşti. İç talebin büyümeye katkısı 7.5 oldu. Büyümedeki hızlanma piyasanın hoşuna gitti. 2-ABD, Suriye konusunda ürkek bir sald ırganlık içindeydi. Suriye'nin de deste ğiyle Rusya'nın "Suriye kimyasalları teslim etsin, vurma" teklifini ABD kabul etti. Obama, bu durumda saldırmayacaklarını açıkladı. Şimdi detaylar görü şülecek ama piyasalar bununla ilgilenmez. Brent petrol 116'dan 111$'a indi. Dün Avrupa'da Almanya % 2.1, İspanya % 2.0, Fransa % 1.9 yükseldi. ABD'de ise endeksler % 0.8 civarında arttı.
Önemli beklentilerin gerçekleşmesi ile piyasaların son günlerde yaptığı ralli dikkate alınınca yükselişlerde yavaşlama görülebilir. Şimdi gözler FED ’in haftaya vereceği karar ve öncesinde ABD'den gelecek verilerde olacaktır. Bugünün veri gündemi ise zayıf.
(Gedik Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)