E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa Okulu Ocak ayında açılıyor---

Borsa Okulu Ocak ayında açılıyor

Borsa Okulu Ocak ayında açılıyor
09 Aralık 2013 - 08:10 borsagundem.com

Usta isimlerin ders verdiği, ünlü isimlerin konuk olduğu Borsa Okulu yeni bir eğitim programı ile merhaba diyecek

BORSAGUNDEM.COM
 
Kıskanılan eğitimde ‘gong’ zili 3’üncü kez çalacak. Gündem Medya Grubu -Bahçeşehir Üniversitesi - Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği’nin işbirliğinde sermaye piyasalarının yarınları, geleceğin Türkiye’si için kurulan Borsa Okulu, Ocak ayında kapılarını yeniden açacak. Sınırlı sayıdaki kontenjanla verilecek dev eğitimin başlama tarihi 4 Ocak 2014.
 
İlk iki dönem sonunda katılımcıların piyasa dolandırıcılarına karşı hazır, her kuruşunun kıymetini bilen, yatırım stratejisini kavramış bilinçli yatırımcılar olarak mezun olduğu Borsa Okulu, finansal piyasalarda kariyer yapmayı arzu eden, borsaya ilgi duyan, tasarruflarına sağlıklı yön vermek isteyen yatırımcı adaylarıyla yeniden buluşacak. ‘Borsa okur yazarlığı’nı sektörle tanıştıran okulun eğitim programı yine çok konuşulacak.
 
SEKTÖRÜN ÖNEMLİ İSİMLERİ DERSTE
 
Önceki dönemlerde sektörün ünlü ve önemli aktörlerinden Borsa İstanbul Başkan Yardımcısı Dr. Aydın Seyman’ın, Işıklar Enerji Genel Müdürü Serdar Eser’in, Piramit Menkul Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Yıldız’ın, Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç’ın, A1 Capital Yönetim Kurulu Başkanı Murat Güler ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Derinkök’ün, Saxo Capital Markets Genel Müdürü Egemen Kaya’nın, Borsa Gündem Genel Yayın Yönetmeni Orhan Pala’nın konuk olduğu Borsa Okulu’nun 3. döneminde de sürpriz konuklar derse girecek. Katılımcılarla interaktif paylaşımlarda bulunacak olan ünlü ustalar, yaşadıklarını anlatacak, sırlarını paylaşacak, tehlikelere karşı tetikte olmanın yollarını aktaracak. 


Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş Kampüsü’nde, teknik donanım olarak rakipsiz, her öğrenciye Bloomberg ve Matriks Data ekranlarının tahsis edildiği Finans Merkezi’ndeki dersler, sermaye piyasalarının 3 üstadı Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver, XTB Satış Yönetmeni Levent Kerik ve mali tablo denince Türkiye’nin akıl danıştığı Dursun Ali Yaz tarafından verilecek. 5 hafta bitiminde her katılımcı yatırımın inceliklerini, püf noktalarını öğrenmiş olacak. Borsaya bilinçli, güven duygusu yüksek, kararlı ve cesur yatırımcılar olarak adım atacak.
 
ARİF ÜNVER: BİLİNÇ DÜZEYİNİN YÜKSELMESİ ÖNEMLİ
 
‘Borsa okur yazarlığı’nı Türkiye’yle tanıştıran dev işbirliğinin öncülerinden SPYD Başkanı Ünver, 3. dönem öncesi Borsa Okulu’yla ilgili verdiği mesajda, “ Piyasa katılımcılarının bilinç düzeyinin yükselmesi, piyasalarda fiyatların daha gerçekçi olmasına fayda sağlayacaktır. Gerçekleştireceğimiz eğitim sonrası sadece katılımcılar değil, dolaylı olarak orta ve uzun dönemde ülkemiz ekonomisi de fayda sağlayacaktır” dedi. Arif Ünver, sermaye piyasaları adına çok önemli bir eksiklik olan ve eğitim sürecinde katılımcılara öğretilen ‘hukuksal altyapı ’ için de, “Hisse senedi alındığı zaman tasarruf sahipleri ortaklık haklarına kavuşuyor. Ortaklık hakları sağlıklı işliyorsa da sağlıklı bir şekilde işlemiyorsa da hisse senedinin fiyatına da yansıyor. Tasarruf sahipleri işte eğitimde bu gerçeği görüyor” diye konuştu.
 
İŞTE İKİ DÖNEM MEZUNLARININ GÖRÜŞLERİ

* Güliz Özbek (Emekli reklamcı): “Çok köklü ve yararlı bilgiler edindim. Düşündüğümün çok daha üstünde bir eğitim. Kalite çok yüksek.Geçmişte neden kaybettiğimi şu an çok net görebiliyorum. Şu anki aklım olsa o portföyleri çöpe atardım. Derse geç kalmışım.”
 
* Kenan Ünal (Esnaf): “Bu eğitime iyi ki katılmışım. Benim için yepyeni bir pencere açıldı. Büyük bir kazanç elde ettim. Bu bilgileri daha önce öğrenseydim, kaybetmezdim. Türkiye’nin bu tür eğitimlere ihtiyacı var çünkü o kadar çok kulaktan dolma bilgilerle oynayan var ki…”
 
* Hayri Uygun (Sanayici): “Borsada yatırım yapan ve yapmayı düşünen herkesin bu okula gelmesi gerekiyor.”

* Mehmet Serkan Erdem (Kumaş ithalatçısı): “Eğitim son derece keyifli, eğlenceli. ‘Verdiğin paranın karşılığını almak’ diye bir söz vardır ya bu okul için söylenmiş sanki. Borsayı anlama düzeyim ikiye katlandı. Yatırım düşünenlere müthiş bir başlangıç ve temel oluşturduğu kesin.”

* İrem Elçinsoy (Proje geliştirme müdürü): “Geldiğimde borsa hakkında sıfırdım, hiçbir bilgim yoktu. Şimdi kendimi yatırımcı gibi hissediyorum. İnsanların alın teriyle kazandıkları paraları, hiç bilmedikleri bir konuda kolayca kaybettiklerini görünce bu eğitimi almadan nasıl oluyor da borsaya giriyorlar, ona şaşırıyorum.”

BORSA OKURYAZARLIĞI 3. DÖNEM EĞİTİM PROGRAMI 

Borsa Okulu’nun kapıları, borsaya, sermaye piyasalarına ilgi duyan, birikimlerini değerlendirmek isteyen, kariyer planlamasında bu alanlara yer veren, öğrenci, ev hanımı, serbest meslek sahibi, ücretli çalışan, orta ve küçük ölçekli tasarruf sahibi ile borsa hakkında ‘Oyun mu, yatırım mı?’ diye tereddüt duyan herkese açık…  Önemli bir uyarı: 3. dönem eğitim programı sınırlı sayıdaki kontenjanla başlayacak…
Süre: 25 saat/5 hafta 
Başlama ve Bitiş Tarihi: 04 Ocak 2014 – 01 Şubat 2014
Eğitim Gün ve Saatleri: Cumartesi 10.00-16.00 
Bilgi ve Başvuru için: 0212 381 59 36 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat55005502 Ocak 2014 18:47

    1, dönem sırasında katılım formu doldurdum ancak,hala müspet menfi bir cevap verilmedi.kayıt yenilemek istediğimde ise sistem müsaade etmiyor.sebebi?

  • Ali02 Ocak 2014 16:46

    Güzel reklam da fiyat ne fiyat? Borsa öğrenirken cepteki paradan da olmayalım.

  • JANKAN31 Aralık 2013 10:30

    KÜÇÜK YATIRIMCI EĞİTİLEBİLİR AMA YEM OLMAKTAN KURTULAMAZ.MEVCUT SPK VE BORSA DÜZENİNDE NE EĞİTİM NE ANALİZ NE TECRÜBE ÇÖZÜMDÜR.NE ZAMAN AVRUPA VE ABD BORSASINDAKİ DÜZENLEMELERE BENZER İYİLEŞTİRMELER YAPILIR O ZAMAN SONUÇ ALINIR...

  • krn-i24 Aralık 2013 17:13

    25 saat 5 hafta KURS olmuyor mu ?İş_kur da 6 ay bir şirkette çalışıyorsun STAJ oluyor ,İSMEK te bir dönem 9 ay yabancı dil veya benzeri kurs oluyor da sizinki neden okul oluyor,Abartma