E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'dan 8 ayın en yüksek kapanışı---

Borsa İstanbul'dan 8 ayın en yüksek kapanışı

Borsa İstanbul'dan 8 ayın en yüksek kapanışı
19 Ekim 2020 - 18:10 borsagundem.com

Geçen hafta karışık seyreden küresel piyasalarda, yeni hafta pozitif başladı. Veri gündeminin zayıf olduğu haftada, yurt içinde TCMB izlenecek. BİST 100 endeksi günü %1,06 oranında yükselişle 1.205,37 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Kovid-19 pandemisinde vaka sayılarındaki artış ve salgın kaynaklı yeniden toplumsal ve ekonomik kısıtlamalar yaşanacağı endişeleri aşağı yönlü risk unsuru olarak öne çıkıyor. ABD’deki teşvik paketi görüşmeleri de gündemde önemini koruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü yeni doğalgaz rezervini açıkladı ve Karadeniz'deki rezerv miktarı 85 milyar metreküp artış ile toplamda 405 milyar metreküpe revize edildi. Hafta sonu Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmada tansiyon artarken, bölgedeki gelişmeler piyasaların takibinde yer alıyor.

Geride bıraktığımız haftada perşembe günkü kayıpların ardından küresel hisse piyasalarında haftanın son işlem gününde tepki alımları etkili oldu. Asya piyasalarında yükselişler izlenirken, Avrupa borsaları, haftaya alış ağırlıklı bir seyirle başladı. BIST 100 Endeksi cuma gününü bankalar öncülüğünde etkili olan alımlarla yüzde 1,04’lük yükselişle 1.192,73 puandan tamamlarken, haftanın ilk işlem gününde de yükseliş seyrini koruyarak aylar sonra kritik seviye olan 1.200 puanı aştı. ABD borsaları cuma gününü karışık kapanışlarla tamamlarken, bugüne yükselişle başladı.

Borsada güçlenen hareket ve hisseler

BİST 100 endeksi aylar sonra 1.200 puanı aştı

BORSA İSTANBUL

Cuma günü Türkiye Bankalar Birliği'nin turizm sektörüne ilişkin destek paketi duyurusu ve yeni doğal gaz rezerv miktarının açıklanması öncesi Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,04 artarak haftayı 1.192,73 puandan kapattı. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü Fatih sondaj gemisinde incelemelerde bulunmasının ardından yaptığı açıklamada, "Test, analiz ve detaylı mühendislik çalışmaları sonunda keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi. Böylece Sakarya sahasının Tuna-1 bölgesindeki toplam doğal gaz rezervi miktarı 405 milyar metreküpü buldu." ifadelerini kullandı. Karadeniz'de keşfedilen rezervin Türkiye'nin bugüne kadarki en büyük hidrokarbon kaynağı olduğunu belirten Erdoğan, "Devamının da geleceğine inandığım bu keşiflerle inşallah ülkemizin doğal gazda dışarıya bağlılığı önemli ölçüde azalacaktır." dedi.

Analistler bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, hafta genelinde ise TCMB faiz kararı, ABD Merkez Bankası (Fed) Bej Kitap Raporu ve dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin izleneceğini belirtti.

Teknik açıdan geçtiğimiz hafta 1.170 seviyesini destek konumuna almayı başaran BIST 100 endeksinde, kısa vadeli yükseliş trendinin sürdüğü görülüyor. Hafta içerisinde oluşabilecek geri çekilmelerde 1.170 desteği yakından izlenecek. Endeksin yukarı hareket içerisinde ana hedef noktası olan 1.200 direncine seyri öne çıkıyor. Bu direnç seviyesinin aşılması ise 1.225 ve 1.250 seviyelerini hedef konumuna getirecek. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1.170-1.162-1.154 seviyeleri öne çıkıyor.

TCMB'nin 22 Ekim Perşembe günü gerçekleştireceği PPK toplantısına ilişkin AA Finans anketine katılan ekonomistlerin tamamı politika faizinin artırılacağını öngördü. Faiz artışı bekleyen ekonomistlerin beklentileri 100 baz puan ila 200 baz puan arasında yer aldı. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı yüzde 12,25 olurken, beklentiler yüzde 11,75 ile yüzde 15 arasında yer aldı.

Piyasalarda bugün takip edilen veriler ise yurt içinde 10.00'da ağustos ayı uluslararası doğrudan yatırımlar, 12.00'de Euro Bölgesi, ağustos ayı inşaat üretimi ve ABD'den 17.00'de ekim ayı NAHB Konut Piyasası Endeksi oldu.

Net uluslararası yatırım pozisyonu açık verdi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,45 artışla 1.198,08 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, 5,35 puan ve yüzde 0,45 değer kazanarak 1.198,08 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,77 ve holding endeksi yüzde 0,62 yükseliş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,45 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok kaybettiren ise yüzde 0,56 ile gıda içecek oldu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,94 değer kazanarak 1.203,98 puana yükseldi ve  27 temmuzdan bu yana ilk defa 1.200 seviyesinin üzerine çıktı.

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 11,25 puan artışla 1.203,98 seviyesine ulaştı. Toplam işlem hacmi 10,5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Endeks, günün ilk yarısında en düşük 1.195,46, en yüksek 1.205,18 puanı gördü.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 3,40 ve holding endeksi yüzde 1,22 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5,48 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise yüzde 1,02 ile elektrik oldu.

Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 2,29, hizmetler endeksi yüzde 0,52, sanayi endeksi yüzde 0,32, teknoloji endeksi yüzde 0,46 değer kazandı.

Önceki kapanışa göre günün ilk yarısında BIST 100 endeksine dahil hisselerden 69'u yükseldi, 28'i değer kaybetti. En çok işlem gören hisse senetleri Garanti Bankası,  Şişecam, Petkim, Akbank ve Şekerbank oldu.

BİST 100 endeksi günü %1,06 oranında yükselişle 1.205,37 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,06 değer kazancıyla 1.205,37 puandan tamamlayarak 8 ayın en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. İşlem hacmi 22milyar TL'yi aşarken, endeks gün boyu en yüksek 1.209,47, en düşük 1.195,46 puandan işlem gördü.

Bankacılık endeksi yüzde 4,41 holding endeksi yüzde 1,66 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 6,52 ile turizm, en çok kaybettiren ise yüzde 1,53 ile elektrik oldu.

Önceki kapanışa göre mali endeks yüzde 2,89, sanayi endeksi yüzde 0,31, hizmetler endeksi yüzde 0,18 ve teknoloji endeksi yüzde 0,21 değer kazandı.

BIST 30 endeksi, önceki kapanışa göre 14,19 puan ve yüzde 1,08 yükselişle 1.329,97 puandan kapandı. BIST 100 endeksine dahil hisselerin 66'sı prim yaptı, 33'ü geriledi. Garanti Bankası, Şişecam, Akbank, Şekerbank ve Halkbank en çok işlem gören hisse senetleri oldu.

Büyüme oranları F/K oranının üzerinde olan şirketler

Nurol GYO’da yüklü hisse satışı hazırlığı

KÜRESEL PİYASALAR

Küresel piyasalarda, geçen hafta yeni tip korona virüs (Kovid-19) vaka sayılarının artması karşısında Avrupa'da tedbirlerin sıkılaştırılması ve ABD'de teşvik paketi ile seçim sürecine ilişkin haber akışıyla karışık bir seyir izlenmesinin ardından yeni haftaya pozitif başlangıç yapıldığı görüldü.

Geçen hafta İngiltere, Fransa ve Almanya'da artan Kovid-19 vakaları nedeniyle alınan tedbirler yeniden sıkılaştırılırken, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte de salgının yeni dalgası karşısında zaman kaybetmemeleri gerektiğini, genel bir karantinaya girmekten kaçınmaya yönelik bazı önlemleri kabul ettiklerini bildirdi. Öte yandan, geçen hafta gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nde Brexit ile ilgili bir sonuca varılamazken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, anlaşmasız ayrılığa hazır olunması gerektiği mesajını verdi.

ABD tarafında geçen hafta açıklanan makroekonomik verilerin karışık bir tablo ortaya koymasının yanı sıra teşvik paketi konusunda da bir neticeye varılamadı. Buna karşın söz konusu pakete ilişkin görüşmelerde ilerlenme sağlandığı belirtildi. 3 Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri öncesi yapılan son anketler ise ABD Başkanı Donald Trump'ın ülke genelinde Demokrat rakibi Joe Biden'ın yaklaşık 10 puan gerisinde olduğuna işaret etti.

Analistler, yeni haftada veri gündeminin sakin olduğunu, salgının seyri, ABD'deki başkanlık seçimleri ve teşvik paketine ilişkin haber akışının gündemin odağında kalmaya devam edeceğini belirterek, yurt içinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak faiz kararının izleneceğini söyledi.

İran'a Birleşmiş Milletler tarafından 2007'den beri uygulanan silah ambargosunun kaldırıldığını anımsatan analistler, bununla birlikte Çin hükümetinin ABD'de Çinli öğrenci ve araştırmacıların yargılanmasına karşılık olarak Çin'deki ABD vatandaşlarının gözaltına alabileceği uyarısında bulunmasının jeopolitik tarafta riskleri gündemde tuttuğunu vurguladı.

Cuma günü teşvik paketi belirsizliği ve ABD'de açıklanan sanayi üretimi ile perakende satış verilerinin karışık bir tablo ortaya koymasının ardından New York borsasında Dow Jones endeksi yüzde 0,39 artarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,08 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,36 değer kaybetti. ABD endeks vadelilerinin ise teşvik paketi görüşmelerine dair umutlarla haftanın ilk işlem gününde pozitif seyrettiği görüldü.

Avrupa'da sıkılaştırılan Kovid-19 tedbirleri, Brexit görüşmelerinden sonuç çıkmaması ve ekonomik toparlanmanın hızına dair endişelerle geçen hafta genelinde satıcılı seyreden borsalar, cuma günü gelen tepki alımlarıyla yükseldi. 

Yeni haftaya bakıldığında, bugün Asya tarafında açıklanan veriler sonrası Çin hariç borsalarda pozitif bir seyir izleniyor. Çin ekonomisi 3. çeyrekte yıllık yüzde 4,9 ile beklentilerin altında büyüse de söz konusu veri önceki çeyreğe kıyasla toparlanmanın hız kazandığına işaret etti. Ülkede eylülde bir önceki yılın aynı dönemine göre sanayi üretimi yüzde 6,9 ve perakende satışlar yüzde 3,3 artış kaydederek piyasa öngörülerinden daha iyi bir tablo ortaya koydu. Japonya'da ise eylülde yıllık bazda ihracat yüzde 4,9 ve ithalat yüzde 17,1 düşüş kaydederken, bu sonuçlarla dış ticaret fazlası 675 milyar yenle beklentilerin altında kaldı. Veriler sonrası kapanışa yakın Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,5 geriledi, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,2, Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,9, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,7 ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,6 artış kaydetti.

Avrupa borsaları, haftaya alış ağırlıklı bir seyirle başladı. Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,7 artarak 370 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,7 yükselerek 13.004 puan oldu. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,5 primle 5.949 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1 değer kazancıyla 4.983 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,9 yükselişle 6.914 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,9 artışla 19.575 puanda seyretti.

New York borsası, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,30 artışla 28.690,99 puandan işlem gördü. S&P 500 endeksi yüzde 0,48 yükselişle 3.500,50 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,70 kazançla 11.753,05 puandan işlem görmeye başladı.

Borsaya girmek için doğru zaman mı?

Wall Street yatırımcılarının kâbusu kara pazartesi

PARA PİYASASI

İstanbul serbest piyasada dolar 7,9270 liradan, euro 9,2830 liradan haftaya başladı.

Serbest piyasada 7,9250 liradan alınan dolar, 7,9270 liradan satıldı. 9,2810 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,2830 lira olarak belirlendi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 7,9040 lira, euronun satış fiyatı ise 9,2710 lira olmuştu.

Dolar/TL ise cuma gününü 7,93 seviyelerinden kapatmasının ardından bugün 7,92 seviyelerinde hareket etti.

Dolar endeksi geçen hafta 93,0-93,9 bandında hareket etmesinin ardından yeni haftaya 93,7 seviyelerinde yatay bir başlangıç yaptı. Geçen hafta yüzde 0,691 seviyelerine kadar gerileyen ve haftayı yüzde 0,747'den tamamlayan ABD 10 yıllık tahvil faizleri ise bugün yüzde 0,759 seviyelerinde bulundu.

Geçen hafta düşüş eğilimine giren euro/dolar paritesi bugün de güç kaybını sürdürerek 1,1710 seviyelerine geriledi.

Dolar/TL, yeni haftaya düşüşle başlamasının ardından 7,9210'dan işlem gördü.

Geçen hafta en düşük 7,8501, en yüksek 7,9589 seviyelerini gören dolar/TL, cuma gününü önceki kapanışın hemen altında 7,9332'den tamamladı. 

Dolar/TL, haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlamasının ardından saat 09.20 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 7,9210'dan işlem gördü.

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,3 azalışla 9,2780'den, sterlin/TL yüzde 0,1 değer kaybıyla 10,2515'ten satıldı. 

Dolar endeksi, yatay seyirle 93,7 seviyesinde dengelendi. Euro/dolar paritesi ise önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1,1710 seviyesinden işlem gördü.

Gün ortasında uluslararası piyasalarda saat 13.00 itibarıyla euro/dolar paritesi 1,1750, sterlin/dolar paritesi 1,3005 ve dolar/yen paritesi 105,3 düzeyinde seyretti.

İstanbul serbest piyasada dolar 7,8960 liradan, euro 9,2850 liradan satıldı. 

Gün sonunda 18.00 itibarıyla serbest piyasada dolar Türk Lirası karşısında 7,8890 seviyesinden işlem görürken, euro 9,2969 TL'den, sterlin de 10,2547 TL'den karşılık buldu. Uluslararası piyasalarda ise euro/dolar paritesi 1,17822 seviyesinden, sterlin/dolar paritesi de 1,2997 seviyesinden işlem görürken, dolar Japon Yeni karşısında 105,46 seviyesinden karşılık buldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 7,8723 lira, satışta 7,9039 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 7,9074 lira, satışta 7,9391 lira olarak belirlemişti.

ABD konut piyasası endeksinden yeni rekor

Yatırımcılar aşı heyecanına kapılmamalı

EMTİA

Brent petrolün varili, haftanın ilk iş gününde uluslararası piyasalarda 42,86 dolardan işlem gördü.

Cuma günü 43,21 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 42,93 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili, bugün saat 09.56 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,16 düşüşle 42,86 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 41,06 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatlarındaki düşüşte, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin'de büyümenin beklenenin altında gerçekleşmesi etkili oldu. Çin Ulusal İstatistik İdaresine göre, Çin ekonomisi bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4,9 büyüdü.

Öte yandan, ABD'nin kısa dönem ham petrol üretimine ilişkin gösterge kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı, geçen hafta bir önceki haftaya göre 12 adet arttı. Söz konusu artış, ocak ayından bu yana ülkedeki en yüksek petrol kule sayısı artışı olarak kayıtlara geçti. Böylece ABD'nin ham petrol üretiminin yükseleceği ve petrol pazarında arz fazlası oluşacağı tahmin ediliyor.

Politik risk ve petrol analisti Jose Chalhoub, petrol fiyatlarındaki son duruma ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınındaki ikinci dalga endişeleri ve hava taşımacılığı sektöründeki düşen petrol talebi nedeniyle fiyatların 40-42 dolar aralığında sıkıştığını belirtti.

Chalhoub, bugün yapılacak Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı petrol üreticisi ülkelerinin enerji ve petrol bakanlarının Ortak Bakanlar İzleme Komitesi Toplantısının piyasalar tarafından dikkatle takip edileceğini söyledi.

Petrol piyasasının henüz Kovid-19 salgınının olumsuz etkilerinden kurtulamadığına dikkati çeken Chalhoub, "Ayrıca ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri, Ermenistan ve Azerbaycan arasında devam eden çatışmalar ve Libya'nın petrol ihracatına başlamasıyla piyasaya günlük yaklaşık 500 bin varil petrol girmesi, fiyatları etkiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Brent petrolde teknik olarak 43,03 ile 43,29 dolar aralığının direnç, 42,58 ile 42,39 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Altının gram fiyatı, haftaya yatay seyirle başlamasının ardından 484,4 liradan işlem gördü.

Cuma günü, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden gram altın, günü bir önceki kapanışın yüzde 0,5 altında 484,7 liradan tamamladı.

Gram altın, yeni haftaya yatay başlamasının ardından saat 11.15 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 484,4 lira seviyesinden işlem gördü. Aynı dakikalarda çeyrek altın 796 lira, Cumhuriyet altını da 3.250 liradan satıldı.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,6 üzerinde 1.910 dolar seviyesinde bulundu.

Analistler, dolar endeksindeki düşüşün ve yeni tip korona virüs (Kovid-19) vakalarındaki artışın altının ons fiyatını desteklediğini bildirdi.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.880 doların destek, 1.940 doların direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

Gün ortasında İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 484,90 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 3.215,00 lira oldu.

Altının onsu ise uluslararası piyasalarda 1.911,70 dolardan, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı yüzde 0,4 azalışla 42,8 dolardan işlem gördü.

Gün sonunda İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 784,00 lira, Cumhuriyet altını 3.210,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise cuma günkü kapanışa göre yüzde 0,17 yükselişle 484,20 liradan işlem gördü.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP), en düşük 483 bin lira, en yüksek 488 bin 70 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,7 azalışla 483 bin liradan tamamladı.

Altının onsu, uluslararası piyasalarda saat 18.15 itibarıyla 1.906,72 dolardan, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, yüzde 0,38 artışla 43,20 dolardan işlem gördü.  

Ekonomi Kovid-19'a karşı bağışıklık kazandı

Analistler yaklaşan bilanço döneminden ne bekliyor

VADELİ PİYASALAR 

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yükselişle başlamasının ardından 1.320 seviyesinde dengelendi.

Ekim vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 1.322 puanı görmesinin ardından önceki normal seans kapanışının yüzde 0,2 üzerinde, 1.320 puandan işlem gördü.

Cuma günü alıcılı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı yüzde 1,2 artışla 1.318 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında ise yatay seyretti.

Analistler, yaklaşan ABD seçimlerinin belirsizlikleri ve yatırımcıların risk algısını artırmaya devam ettiğini söyledi. Yeni tip korona virüs (Kovid-19) vakalarındaki artışa paralel özellikle Avrupa'da artan tedbirlerin küresel pay piyasalarında risk iştahını törpüleyen ana etkenlerden biri olmaya devam ettiğini ancak Brexit görüşmelerine ilişkin olumlu haber akışının pay piyasalarını yukarı yönlü desteklediğini dile getirdi.

Teknik açıdan endeks kontratında 1.300 seviyesinin destek, 1.333 puanın ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • faiz artışı19 Ekim 2020 22:35

    perşembe günü sert faiz artışı olacak yabancı bilgilendirilmiş bankaları topluyorlar merkez bankası hakkında soruşturma açılması lazım 

  • PETKIM19 Ekim 2020 21:32

    SPK Yetkileri #petkm üzerinde oynanan oyunları görün Ky koruyun artık.

  • ZELİHA KARAKAŞLI19 Ekim 2020 19:07

    Bence faiz artırımı olmayacaktır perşembe günü.

  • Patates Hamdi19 Ekim 2020 20:32

    Beklenmediği zaman arttırılan beklendiği zaman gelmez!

  • Erol19 Ekim 2020 17:46

    Kapanışa yaklaşırken bankalara iki üç kademe verip silkeleme yapardım yabancının yerinde olsam. Korku olmazsa mal gelmez.

  • Galip19 Ekim 2020 17:28

    Yabancı banka hisselerini çılgın gibi almış. Ne haber aldılar biz bilmiyoruz.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Ekim 2020 17:13

    İki sene önceyi hatırlayın borsanın panzeri faizdir.faiz artar ise borsaların sert düşmesi lazım.yine öyle olacaktır.

  • Ömer19 Ekim 2020 17:18

    İki senede çok ucuz kaldık. Enflasyon uçtu dolar uçtu borsa kelepir kaldı. Para değer kaybediyor mal kazanıyor. Parayı mala çeviren kazanır.

  • Deniz19 Ekim 2020 17:06

    İnşaşlah bin puan satış yaparak korkutmazlar. Herkez malda duruyor 120 üstündeyken kimse malını satmaz. Korku vermezlerse beklerim.

  • Deniz19 Ekim 2020 17:19

    Küçükten satış korkusu oldu ama satanların malını hemen topladılar. İnancım iyice arttı.

  • Recep19 Ekim 2020 16:44

    Akbank ile garantiyi shortladım çok çıktılar şanımı deniyim.

  • Çiçeklerinle Meeeeendil19 Ekim 2020 20:34

    Yarından sonra istersen mort bile yaparsın salı da gider sonra bildiğin şarkı çalmaya başlar elimde kaldı yazık.

  • Erol19 Ekim 2020 16:58

    Dikkat et bu sefer çok ciddi alıyorlar öncekilere benzemiyor. İçeriden haber almışçasına kararlı alım var.

  • Onur19 Ekim 2020 16:39

    Göz var nizam var. Bankaları manyak gibi alıyorlar. Bundan sonra 119 binin altını rüyamızda görürüz.

  • Ünal19 Ekim 2020 16:07

    Yandaş kesin bankalara girdi.faiz kararını ortamı bildiklerinden banka aldılar gene kazandılar.

  • Selim19 Ekim 2020 15:36

    Çok sağlam duruyoruz 120 bin teyitli geçildiğinde arrık dönüş olmaz. Bankacılık öncülüğünde yeni zirve görürüz

  • Erdi19 Ekim 2020 14:10

    Yapıkredi yüzde 5i geçti çok dehşet banka alıcısı var.

  • Veli19 Ekim 2020 14:04

    Akıllarına yeni geldi banka almak.

  • Kadir19 Ekim 2020 13:50

    Eee bankalar olmadan borsa 120 bini geçemez deniliyordu. Bankaların pozitif hakiyle artık 120 bin kırılmıştır hayırlı olsun. İlaveten diğerleri değil bankaları alan kazanır.

  • Çetin19 Ekim 2020 13:20

    Bankacılık maşallah o kadar yükseldi ve bir iki kademe dahi satış gelmiyor. Bankalar düşmezse 119 bin artık yeni milat olacak.

  • Shortçu19 Ekim 2020 12:41

    119 bin üstünde full long pozisyonunda kalırım

  • Yusuf19 Ekim 2020 12:03

    8.90 dan dolar bozup banka almaları yabancılar adına bedavaya banka almak demek. Fiyatına bakmadan alırlar. 10 liradan garantiyi satıp 5 liradan dolara geçen yabancı fiyata bakmaz.

  • Erdi19 Ekim 2020 11:58

    Aylar sonra bankacılığın kararlı yükselişini görüyoruz. Yerimi aldım yüzde 10 almadan çıkmam.

  • Bademci 19 Ekim 2020 11:37

    Ehehehehe tuzluk alanlar kosun kosun persembeyi bekleyin sonra yine alıp geri döneceksiniz acele etmeyin persembe günü kısmetse görüşeceğiz.

  • Abdi19 Ekim 2020 11:18

    Bankaları kemiksiz alıyorlar. Ölüsü halkbank dahil hepsi coştu. Abd seçimine kadar bankalarla 130 bine giseriz.

  • HÜLYA KOBALT19 Ekim 2020 11:13

    iki hafta içinde borsamızın 20 000 puan artış bekliyorum.

  • Bekir19 Ekim 2020 11:12

    Banka rallisi başlamış. Akbank 5.70 e kadar gider.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ19 Ekim 2020 11:11

    MB bu hafta 5 puan artış yapsa dahi yine de dövizlerimi bozdurmam.

  • Erol19 Ekim 2020 10:21

    Bankaları topluyorlar dedik. Tskb tavan oldu diğerlerinede sıra gelecek

  • Ters köşelere dikkat19 Ekim 2020 10:09

    Faiz artışı beklemiyordum ama bu kadar artış beklentisi piyasada etki yapar diye düşünüp Merkez bir 100 puanlık artış yapabilir. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Ahmet Özbir19 Ekim 2020 10:08

    Reis sonunda öğrendi, faizi yüksek tuttuğu zaman bankalar ve borsacılar memnun kalıyor. Çift haneli enflasyon ve faizler kalıcı olacak. Bu hafta Merkez Allah'ın izniyle %1,5 daha artırılır